Nederland Speelt Oefenwedstrijd Tegen Japan In België
20 oktober 2013 
in Nieuws

Nederland Speelt Oefenwedstrijd Tegen Japan In België

GENK – De voetbalbond van Japan (JFA) heeft het Nederlands elftal uitgenodigd voor een oefenduel op zaterdagmiddag 16 november. Japan, dat zich begin juni als eerste land naast gastheer Brazilië plaatste voor het WK 2014, verblijft in die periode in België voor een trainingsstage.

Japan kwam tweemaal eerder uit tegen Oranje. De eerste ontmoeting dateert van 5 september 2009. Oranje won het oefenduel in Enschede met 3-0, dankzij doelpunten van Robin van Persie, Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar. Ook de tweede en laatste krachtmeting tussen beide landen, een groepswedstrijd tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika, eindigde in Durban in het voordeel van Oranje (1-0, Sneijder).

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de periode 13/14 en 15-19 november in de internationale speeldagenkalender gereserveerd voor play-offduels in het kader van plaatsing voor het wereldkampioenschap voetbal 2014. Ploegen die zich al hebben verzekerd van een ticket naar Brazilië, kunnen deze dagen aangrijpen om te oefenen.

Reactie plaatsen