Nederlands Elftal Naar Final Four Van Nations League Na Spectaculaire Comeback Tegen Duitsland
19 november 2018 

Nederlands Elftal Naar Final Four Van Nations League Na Spectaculaire Comeback Tegen Duitsland

GELSENKIRCHEN – Het Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League. Daar was wel een spectaculaire comeback tegen Duitsland voor nodig. De Duitsers waren grote delen van de wedstrijd heer en meester, maar moesten in de slotfase twee doelpunten incasseren en daardoor genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Na eerdere thuiszeges op Duitsland (3-0) en wereldkampioen Frankrijk (2-0), was van tevoren al duidelijk dat een gelijkspel in en tegen Duitsland voldoende was voor de groepswinst en daarmee plaatsing voor de halve finales (de ‘Final Four’) van de allereerste editie van de Nations League.

Duitsland heer en meester

Maar waar Oranje in de vorige wedstrijd tegen Duitsland een geflatteerde 3-0 zege boekte, was er in deze wedstrijd maar één team dat aansprak op de zege mocht maken: Duitsland. De Duitsers gingen furieus van start en stonden na 19 minuten al met 2-0 voor.

Het grootste deel van de wedstrijd had Oranje daar weinig tegenin te brengen. In de slotfase toonde het Nederlands Elftal echter hoe effectief het met kansen om kan gaan. Door doelpunten van Quincy Promes en aanvoerder Virgil van Dijk werd alsnog een gelijkspel uit het vuur gesleept en daarmee plaatsing voor de Final Four van de Nations League.

Tegenstanders Final Four

Oranje zal nu in juni 2019 samen met Portugal, Engeland en Zwitserland strijden om wie de eerste winnaar van de Nations League zal worden.

Reactie plaatsen