Nederlands Elftal Speelt Oefenwedstrijd Tegen Colombia Op 19 November 2013
29 oktober 2013 
in Nieuws

Nederlands Elftal Speelt Oefenwedstrijd Tegen Colombia Op 19 November 2013

AMSTERDAM – Het Nederlands elftal speelt dinsdag 19 november in de Amsterdam ArenA een oefenwedstrijd tegen Colombia. Colombia, dat op dit moment de vijfde positie bekleedt op de FIFA-ranking, is ook geplaatst voor het WK 2014. De ploeg van bondscoach José Pekerman hield in Barranquilla, ondanks een 0-3 achterstand bij rust, één punt over aan het treffen met Chili (3-3); voldoende om een ticket naar Brazilië te boeken.

De ontmoeting tussen Nederland en Colombia op dinsdag 19 november is de eerste in de geschiedenis van beide landen. De aftrap in de Amsterdam ArenA is om 20.30 uur.

Oefenwedstrijd tegen Japan

Drie dagen eerder, zaterdag 16 november, oefent het Nederlands elftal tegen Japan. In de Cristal Arena in Genk klinkt het beginsignaal om 13.15 uur. Japan, dat zich begin juni als eerste land naast gastheer Brazilië plaatste voor het WK 2014, speelt de thuiswedstrijd in België, omdat het daar in die periode verblijft voor een trainingsstage.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de periode van 15 tot 19 november op de internationale speeldagenkalender gereserveerd voor play-offduels in het kader van plaatsing voor het wereldkampioenschap voetbal 2014. Ploegen die zich al hebben verzekerd van een ticket naar Brazilië, kunnen deze dagen aangrijpen om te oefenen.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de interland Nederland-Colombia in de Amsterdam ArenA is al van start gegaan. Kaarten – vanaf € 17,50 – zijn verkrijgbaar via OnsOranje.nl en de TicketBoxverkooppunten.

Reactie plaatsen