Nederlands Elftal Speelt Oefenwedstrijd Tegen Frankrijk In 2014
24 augustus 2013 
in Nieuws

Nederlands Elftal Speelt Oefenwedstrijd Tegen Frankrijk In 2014

ZEIST – Het Nederlands elftal speelt zijn eerste wedstrijd in 2014 tegen Frankrijk. De oefeninterland op Franse bodem staat op het programma voor woensdag 5 maart. De Franse voetbalbond FFF (Fédération Française de Football) maakt in een later stadium de locatie en het aanvangstijdstip van het duel bekend.

De statistieken van onderlinge ontmoetingen met Frankrijk zijn licht in het voordeel van het Nederlands elftal. De landen stonden tweeëntwintig keer tegenover elkaar. In tien gevallen stapte Oranje als winnaar van het veld, viermaal was er geen winnaar en in acht wedstrijden was de volle winst voor Frankrijk. Ook het doelsaldo is met 51 tegen 35 in het voordeel van Nederland.

Zeges op Fransen

De eerste wedstrijd in de historie dateert van 11 oktober 1908. In Rotterdam was het Oranje dat Frankrijk met 4-1 versloeg.

Ook het laatste treffen tussen beide landen, een groepsduel tijdens EURO 2008, eindigde in een 4-1 overwinning voor Nederland. In Stade de Suisse in Bern scoorden Dirk Kuyt, Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder voor Nederland, terwijl het Franse doelpunt op naam kwam van Thierry Henry.

Reactie plaatsen