Nederlands Elftal Speelt Oefenwedstrijd Tegen Ecuador
25 januari 2014 
in Nieuws

Nederlands Elftal Speelt Oefenwedstrijd Tegen Ecuador

ZEIST – Het Nederlands Elftal speelt in voorbereiding op het WK 2014 in Brazilië een oefenwedstrijd tegen Ecuador. Het treffen met de Zuid-Amerikaanse ploeg staat geprogrammeerd voor zaterdag 17 mei.

Locatie en aanvangstijd worden in een later stadium bekendgemaakt. Ecuador die komt tijdens het komende wereldkampioenschap uit in groep E, net als Frankrijk, Honduras en Zwitserland.

Sparringpartner WK 2006

Ecuador fungeerde acht jaar geleden, in aanloop naar het WK 2006, ook al als sparringpartner van het Nederlands elftal. Het duel in de Amsterdam ArenA eindige toen in een 1-0 overwinning voor Oranje, dankzij een doelpunt van Dirk Kuyt.

Andere oefenduels

In een eerder stadium werd Frankrijk al als sparringpartner voor Oranjes pre-WK-fase vastgelegd. De ontmoeting met Les Bleus vindt plaats op woensdag 5 maart 2014 in Stade de France, waar om 21.00 uur wordt afgetrapt.

Verder staan in aanloop naar de mondiale eindronde vriendschappelijke duels gepland op zaterdag 31 mei en woensdag 4 juni. De KNVB voert op dit moment gesprekken met mogelijke tegenstanders.

Reactie plaatsen