Nederlands Elftal Speelt Oefenwedstrijd Tegen Portugal Op Woensdag 14 Augustus 2013
30 april 2013 
in Nieuws

Nederlands Elftal Speelt Oefenwedstrijd Tegen Portugal Op Woensdag 14 Augustus 2013

FARO – Het Nederlands elftal speelt de eerste wedstrijd in het voetbalseizoen 2013/’14 in en tegen Portugal. Het oefenduel staat op de agenda voor woensdag 14 augustus 2013 in het Estádio Algarve in Faro.

Daar schakelde Oranje Zweden in de kwartfinale van het EK 2004 na strafschoppen uit.

Het aanvangstijdstip van de vriendschappelijke ontmoeting wordt later bekend gemaakt. Overigens is dit de laatste keer dat op de internationale speeldagenkalender van de FIFA in de maand augustus een datum is ingeruimd voor een oefeninterland.

Blij met Portugal

Bondscoach Louis van Gaal is blij met de gerenommeerde opponent, die deze maand nog twee plaatsen op de FIFA-ranking steeg en momenteel de vijfde positie bekleedt. “Ik speel graag oefenwedstrijden tegen sterke tegenstanders. Eerder dit seizoen hebben wij ons al kunnen meten met België, Duitsland en Italië. Portugal past prima in dit rijtje.”

Onderlinge balans

Portugal en Nederland kwamen vorig jaar juni in de groepsfase van het EK 2012 voor het laatst tegen elkaar uit. Portugal won in Charkov met 2-1.

Ook de statistieken van de eerdere tien ontmoetingen tussen Nederland en Portugal zijn in het nadeel van Oranje. Drie keer was er geen winnaar en zesmaal was Portugal de sterkste. Alleen in oktober 1991 wist Nederland een EK-kwalificatieduel in Rotterdam te winnen (1-0).

Reactie plaatsen