Nederlands Elftal Treft Engeland In Halve Finale Nations League
03 december 2018 

Nederlands Elftal Treft Engeland In Halve Finale Nations League

DUBLIN – Het Nederlands elftal neemt het in de halve finale van de Nations League op tegen Engeland. De twee landen werden maandagmiddag aan elkaar gekoppeld tijdens de loting in Dublin. De andere halve finale gaat tussen Portugal en Zwitserland.

Oranje treedt op donderdag 6 juni in het Estádio D. Afonso Henriques van Vitória Guimarães aan tegen Engeland. De Engelsen zijn een geduchte tegenstander. Op het afgelopen WK werden zij vierde, en in maart moest Oranje nog in een oefenwedstrijd in Amsterdam buigen voor de Engelse ploeg (0-1).

Een dag voor Oranje tegen Engeland aan de bak moet, staan Portugal en Zwitserland tegenover elkaar in Estádio do Dragão, het stadion van FC Porto.

Zowel de finale als de strijd om de derde plaats wordt afgewerkt op zondag 9 juni. De halve finales en de finale beginnen om 20:45 uur, de wedstrijd om de derde plaats om 15:00 uur.

Nations League-trofee

De inzet van het Final Four-toernooi is de Nations League-trofee. Daarnaast is het Nederlands elftal door het bereiken van de Final Four van de Nations League sowieso verzekerd van deelname aan de EK play-offs.

Als Nederland zich volgend jaar niet via de kwalificatiegroep weet te plaatsen voor het EK, krijgt het sowieso in maart 2020 via de play-offs nog een kans om zich te plaatsen. Hier strijden de vier beste landen uit Divisie A die zich dan nog niet hebben geplaatst voor het EK om één ticket.

Reactie plaatsen