Nederlandse Scheidsrechter Björn Kuipers En Team Actief Op WK 2014
26 januari 2014 
in Nieuws

Nederlandse Scheidsrechter Björn Kuipers En Team Actief Op WK 2014

ZEIST – Arbiter Björn Kuipers (40) is door de FIFA aangesteld voor het WK 2014 in Brazilië. Dit maakte de scheidsrechterscommissie van de FIFA bekend op woensdag 15 januari 2014.

Kuipers wordt in Brazilië bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Het is voor het eerst sinds twaalf jaar dat er een Nederlandse afvaardiging op het wereldkampioenschap aanwezig is.

Team Kuipers leidde in 2013 een groot aantal wedstrijden in internationaal verband, waaronder de halve finale van de Champions League en de finales van de Europa League en de Confederations Cup. Met de aanstelling voor het WK in Brazilië gaat het jaar 2014 voor de arbiters voortvarend van start.

‘Ontzettend blij’

Björn Kuipers laat in een eerste reactie weten ontzettend blij te zijn met de aanstelling: “Dit is natuurlijk een geweldig bericht. Ik ben enorm trots dat we dit als team mogen meemaken. Wedstrijden leiden op een WK is voor een scheidsrechter het hoogst haalbare en geldt als een absoluut hoogtepunt in mijn carrière.”

“Ik kijk er enorm naar uit om in Brazilië samen met mijn team op het veld te staan en ik hoop dat we een aantal mooie wedstrijden mogen leiden. Voor nu gaat het vizier op de tweede helft van het Nederlandse en Europese seizoen.”

74 internationale wedstrijden

Het curriculum vitae van Kuipers telt op dit moment 74 internationale aanstellingen, waaronder 26 wedstrijden in de Champions League, twee wedstrijden tijdens EURO 2012 en twee wedstrijden op de Confederations Cup 2013.

Het is de twaalfde keer dat er een Nederlandse arbiter actief is op een mondiaal eindtoernooi. Jan Wegereef trad als laatste Nederlandse scheidsrechter aan op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

‘Fantastisch nieuws’

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB, is bijzonder trots op de aanstelling. “Dit is fantastisch nieuws. Na een geweldig 2013 met veel grote wedstrijden verdienen Kuipers en zijn assistenten Van Roekel en Zeinstra het zonder meer om bij het WK aanwezig te zijn.”

“Nederlandse arbiters op een eindtoernooi is een enorme stimulans voor de hele Nederlandse arbitrage en met name voor onze talentvolle jongere scheidsrechters. Team Kuipers heeft jarenlange ervaring in het leiden van internationale topwedstrijden. Ik kijk er naar uit hen op het WK in actie te zien.”

WK 2014

Het WK 2014 vindt van 12 juni tot en met 13 juli plaats in Brazilië. Er nemen 32 landen deel aan het toernooi en er worden 64 wedstrijden gespeeld.

Reactie plaatsen