Nederlandse Scheidsrechters Fluiten WK-kwalificatiewedstrijden Portugal, Polen En Denemarken
28 augustus 2013 
in Nieuws

Nederlandse Scheidsrechters Fluiten WK-kwalificatiewedstrijden Portugal, Polen En Denemarken

ZURICH – FIFA heeft voor de aankomende kwalificatiewedstrijden voor het WK 2014 in Brazilië drie Nederlandse scheidsrechters aangesteld.

Vrijdag 6 september fluit Danny Makkelie de wedstrijd tussen Noord-Ierland en Portugal uit groep F en leidt Björn Kuipers Polen – Montenegro uit groep H. Dinsdag 10 september fluit Bas Nijhuis de wedstrijd tussen Armenië en Denemarken uit groep B.

Tweede WK-duel Makkelie

Het is de tweede aanstelling van Makkelie (30) voor een WK-kwalificatiewedstrijd. Dave Goossens en Bas van Dongen assisteren hem tijdens het duel. Kevin Blom treedt op als vierde official. Makkelie heeft tot nu toe 19 internationale wedstrijden gefloten, waaronder de eerdere WK-kwalificatiewedstrijd Slowakije – Letland.

Kuipers fluit 68e internationale wedstrijd

Voor Kuipers (40) wordt het zijn vijfde WK-kwalificatiewedstrijd. Zijn assistenten tijdens de wedstrijd zijn Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Vierde man is Pol van Boekel.

Het curriculum vitae van Kuipers telt op dit moment 67 internationale aanstellingen waaronder 23 aanstellingen in de UEFA Champions League, twee wedstrijden tijdens EURO 2012 en de finale van de Confederations Cup.

Drie WK-wedstrijden Nijhuis

Nijhuis (36) gaat op voor zijn derde WK-kwalificatiewedstrijd. Zijn assistenten daarbij zijn Angelo Boonman en Rob van de Ven. Richard Liesveld is de vierde official.

Nijhuis heeft in totaal 43 internationale wedstrijden gefloten, waaronder vier in de UEFA Champions League en zestien in de UEFA Europa League.

Reactie plaatsen