Nederlandse Voetbal Vaart Mee Met Canal Parade Tijdens Gay Pride 2013 In Amsterdam
29 juni 2013 
in Nieuws

Nederlandse Voetbal Vaart Mee Met Canal Parade Tijdens Gay Pride 2013 In Amsterdam

UTRECHT – Voor het eerst in de geschiedenis vaart het Nederlandse voetbal mee met de jaarlijkse Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride. Dit heeft de KNVB op Roze Zaterdag, zaterdag 29 juni 2013, bekend gemaakt.

KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag: “Het voetbal vaart voor het eerst mee met de Canal Parade op zaterdag 3 augustus. Ik zeg bewust ‘het voetbal’. Trainers en spelers zullen laten zien dat onze sport staat voor een open en veilig sportklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn. Dat is niet alleen in het belang van de spelers, maar ook in het belang van de sport.”

“Met onze deelname aan de Gay Pride vragen we verenigingen dit ook actief uit te dragen. Een klimaat waarin homoacceptatie vanzelfsprekend is, ontstaat namelijk niet vanzelf.”

Namens de KNVB zullen in ieder geval bondsvoorzitter Michael van Praag en bondscoach Louis van Gaal meevaren op de voetbalboot. De complete selectie voor de boot wordt in aanloop naar de Amsterdamse Gay Pride bekend gemaakt.

Actieplan Voetbal voor Iedereen

In oktober 2012 heeft de KNVB in samenwerking met een aantal ‘roze’ partners het actieplan ‘Voetbal voor iedereen’ gepresenteerd. In dit plan staan een elftal actiepunten benoemd ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal.

De actiepunten variëren van het verwerken van het thema in het reeds bestaande opleidings- en voorlichtingsmateriaal tot het verzorgen van workshops en het aanstellen en ondersteunen van vertrouwenspersonen in de verschillende KNVB-districten.

Actiepunten al gerealiseerd

Een aantal actiepunten uit het plan is reeds in werking getreden. Zo is het thema expliciet opgenomen in het sportbrede VWS-programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Ook is het op de kaart gezet bij meerdere KNVB-bijeenkomsten (zowel landelijk als regionaal), en bij bestaande overlegvormen met supportersverenigingen en supporterscoördinatoren.

Bij de aftrap van seizoen 2013/2014, tevens het weekend van de Canal Parade, is het volledige pakket aan actiepunten gereed.

Reactie plaatsen