Negen Genomineerden Bekend Voor De 'Meer Dan Voetbal' Awards 2013
28 juni 2013 
in Nieuws

Negen Genomineerden Bekend Voor De 'Meer Dan Voetbal' Awards 2013

ZEIST – De negen genomineerden voor de Meer dan Voetbal Awards 2013 zijn bekend. De vakjury was vooral onder de indruk van de maatschappelijke kracht die een amateurvereniging heeft in haar wijk.

De inzendingen zijn beoordeeld op een aantal criteria. De jury lette in het bijzonder op de concrete meerwaarde voor de samenleving en of deze gebaseerd is op een visie op langere termijn.

Juryvoorzitter en Volkskrant-sportjournalist Willem Vissers: “Elke profclub organiseert tegenwoordig maatschappelijke projecten. Veel amateurclubs volgen dat voorbeeld en profileren zich steeds meer als buurthuis van de toekomst, waarmee ze grote impact hebben op hun wijk. De amateurverenigingen HWD Overschie, Laakkwartier en RKSV Mulo zijn daarvan goede voorbeelden. Zij spelen op slimme manier in op de lokale behoefte.”

Wekelijkse activiteiten

Meer dan Voetbal is een beweging vanuit het hele voetbal, zowel betaald als amateur. Inmiddels zijn er wekelijks vele Meer dan Voetbal-activiteiten. De Meer dan Voetbal Awards zijn bedoeld om de pareltjes op het gebied van maatschappelijk voetbal te belonen. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken kans op een award.

Genomineerden

Profclub van het jaar: Feyenoord, MVV, PEC Zwolle
Project van het jaar: Jobscorer (Feyenoord), Taaltreffers (FC Twente), SportMPower (VVV)
Amateurclub van het jaar: HWD Overschie (Rotterdam), HVV Laakkwartier (Den Haag), RKSV Mulo (Helmond)

Volledige vakjury

Naast Willem Vissers bestaat de vakjury uit: Carole Thate (directeur Cruyff Foundation), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (Maatschappelijk Speler van het Jaar), Jean-Paul Decossaux (commercieel directeur KNVB), Alex Tielbeke, (directeur Eredivisie), Jelle Beuker (operationeel directeur CED).

De komende maanden mogen de genomineerden de jury overtuigen waarom zij moeten winnen. De uiteindelijke winnaars worden in september bekend gemaakt. De Meer dan Voetbal Awards worden voor de derde keer georganiseerd. Tijdens de vorige twee edities kwamen alleen projecten in aanmerking. Sinds dit jaar is er een aantal nieuwe categorieën aan toegevoegd.

Over Meer dan Voetbal

Stichting Meer dan Voetbal is opgericht in 2004 door de KNVB, de Eerste Divisie en Eredivisie. Meer dan Voetbal helpt clubs (prof en amateur) hun maatschappelijke rol verder te ontwikkelen door maatschappelijke- en voetbalorganisaties te verbinden, kennis tussen clubs te delen en bekendheid te geven aan projecten van clubs op gebied van participatie, gezondheid en educatie. Meer informatie staat op meerdanvoetbal.nl.

Reactie plaatsen