Nieuw CAO-akkoord Voor Coaches Betaald Voetbal
30 mei 2013 
in Nieuws

Nieuw CAO-akkoord Voor Coaches Betaald Voetbal

ZEIST – De Nederlandse Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) en de Coaches Betaald Voetbal (CBV) zijn tot een akkoord gekomen aangaande een nieuwe CAO voor trainer/coaches Betaald Voetbal. Dat maakte de KNVB maandag 27 mei 2013 bekend.

Het door partijen eerder deze maand overeengekomen principeakkoord is op 15 mei in de FBO-ledenvergadering voorgelegd aan en goedgekeurd door de clubs uit de Ere- en Eerste Divisie. De nieuwe CAO zal ingaan op 1 juli 2013 en eindigen op 30 juni 2016.

In een open en professionele sfeer bereikten de werkgeversorganisatie en de belangenvereniging na drie gespreksrondes het onderhandelingsresultaat.

Vakantiegeld

Een akkoord is onder meer bereikt omtrent een aanpassing van de verhuisregeling en de regeling omtrent het vakantiegeld. Verder is er voor de eerste twee jaar een honderd procent doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid overeengekomen en zullen bepaalde definities in de huidige CAO praktijkgericht worden aangepast.

Goede en professionele verstandhouding

Serge Rossmeisl (Directeur-bestuurder FBO): “De wijze waarop de onderhandelingen hebben plaatsgevonden bevestigt onze goede en professionele verstandhouding met de CBV. De CBV heeft open gestaan voor onze argumenten om in deze onzekere en lastige financiële tijden daar waar mogelijk pas op de plaats te maken. De aanpassing van de regeling omtrent het vakantiegeld is hier een treffend voorbeeld van.”

Verzekerd van gelijkwaardig inkomen

Gerard Marsman (Directeur CBV): “Wij zijn ons er van bewust dat de huidige economische situatie uiteraard ook aan ons niet voorbij gaat. Daarentegen is voor ons de aanpassing van de regeling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, mede gezien de ervaringen op dit gebied in de afgelopen jaren, een belangrijk punt in de onderhandelingen geweest. Hierdoor zijn de trainer/coaches nu ook, in geval van langdurige ziekte, verzekerd van een gelijkwaardig inkomen.”

Reactie plaatsen