Nike Onthult Uitshirt 2013 Van Nederlands Elftal In Rijksmuseum; Louis Van Gaal Tevreden
06 februari 2013 
in Nieuws

Nike Onthult Uitshirt 2013 Van Nederlands Elftal In Rijksmuseum; Louis Van Gaal Tevreden

AMSTERDAM – In het nog te openen Rijksmuseum is maandagochtend 4 februari 2013 het nieuwe Nederlandse uittenue onthuld. Het shirt werd gepresenteerd door en in het bijzijn van Louis van Gaal, Kevin Strootman, Ricardo van Rhijn en Adam Maher. Het ontwerp van het uittenue komt overeen met de Nederlandse vlag en valt daardoor extra op.

Het nieuwe shirt is wit met twee gekleurde vlakken. Het vlak op de borst is rood en aan de onderkant bij de zoom is het blauw; net als onze vlag. Ten opzichte van het thuisshirt zijn deze twee vlakken gespiegeld. De vormen verwijzen naar de Nederlandse relatie met geometrie en ruimte. De broeken zijn wit met blauwe details, net als de sokken die daarnaast een ‘Nederland’-detail op de achterkant hebben.

De Nederlandse tactiek is gebaseerd op eenvoud en dat is de essentie van het totaalvoetbal dat is gebaseerd op simpel en effectief gebruik van de ruimtes in het veld.

Het tenue heeft ook de goedkeuring van bondscoach Louis van Gaal gekregen. “Ik vind het een mooi en strak tenue waar we trots op mogen zijn. Op dit moment is voor ons de eerste prioriteit om ons te kwalificeren voor het grote toernooi in Brazilië. Als je kijkt naar alle Nederlandse talenten die we hier hebben rondlopen ben ik ervan overtuigd dat we dit halen.”

Gerecycled polyester

In lijn met Nike’s toewijding om prestatie te combineren met lagere milieu-impact, is de stof van de broek gemaakt van 100% gerecycled polyester en het shirt van 96% gerecycled polyester. Voor elk tenue is gebruik gemaakt van 13 gerecyclede petflessen. Het tenue is gemaakt met Nike Dri-FIT technologie dat de spelers helpt hun lichaamstemperatuur tijdens het spelen te reguleren.

Daarnaast zorgt de speciale laser-cut ventilatie, gaatjes op plekken waar ventilatie het meest nodig is, voor extra verkoeling tijdens de wedstrijd. Een nieuwe structuur van dubbel gebreid materiaal zorgt ervoor dat deze kit 20% sterker is dan vorige tenues.

Het Nederlands elftal speelt voor het eerst in het nieuwe uittenue op woensdag 6 februari in de oefeninterland tegen Italië.

 

Reactie plaatsen