Oranje Loot Duitsland Ook Als Tegenstander In Kwalificatie EK 2020
02 december 2018 

Oranje Loot Duitsland Ook Als Tegenstander In Kwalificatie EK 2020

Het Nederlands elftal treft Duitsland ook in de kwalificatie voor het EK 2020. Bij de loting voor de kwalificatiewedstrijden werd Oranje wederom aan de Duitsers gekoppeld, nadat de twee landen elkaar in oktober en november al hadden getroffen in de allereerste editie van de Nations League.

Beide landen hadden waarschijnlijk gehoopt elkaar te ontlopen. In de afgelopen twee duels tussen de traditionele grootmachten trok Oranje dan wel aan het langste eind, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Duitsers beter waren, maar Oranje vele malen effectiever.

Overwinning en gelijkspel Oranje

Het eerste Nations League-duel tussen Nederland en Duitsland eindigde in een 3-0 overwinning voor Oranje, een uitslag die niet overeenkwam met de verhoudingen in het veld.

In het tweede Nations League-duel tussen de twee landen was Duitsland een groot deel van de wedstrijd heer en meester, wat al vroeg resulteerde in een 2-0 voorsprong voor onze Oosterburen. In de laatste 5 minuten van het duel kwam het Nederlands elftal echter op een onvoorstelbare manier terug door doelpunten van Quincy Promes en Virgil van Dijk.

Door dat 2-2 gelijkspel eindigde Oranje zelfs als groepswinnaar van groep 1 in Divisie A, waardoor het zich plaatste voor de halve finales van de Nations League.

Andere tegenstanders

Nederland en Duitsland zijn geplaatst in groep C. De andere tegenstanders in deze groep zijn Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland.

24 deelnemers

Het Europees kampioenschap kent in 2020 maar voor het eerst maar liefst 24 deelnemers en wordt gespeeld in 12 landen. Echter, geen van de organiserende landen is automatisch gekwalificeerd voor het eindtoernooi.

De kwalificatiecyclus voor het EK loopt van maart 2019 tot november 2019. De beste twee landen van elke groep kwalificeren zich voor het eindtoernooi. Hiermee zijn de eerste twintig deelnemers van de in totaal 24 deelnemers voor EURO2020 bepaald. De overige landen komen vanuit de play-offs van de Nations League. Als groepswinnaar heeft Nederland hiermee automatisch een vangnet.

4 EK-duels in Amsterdam

In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam vinden vier duels van het EK plaats: drie groepsduels en een wedstrijd in de achtste finale.

De halve finales en de finale van EURO2020 worden gespeeld in het grootste stadion van EURO2020. In het Wembley Stadium vindt na een maand voetbalspektakel door heel Europa het slotstuk plaats.

Bekijk de volledige loting op de website van de UEFA.

Reactie plaatsen