Oranje Onder 17 Plaatst Zich Voor EK 2015
22 maart 2015 
in Nieuws

Oranje Onder 17 Plaatst Zich Voor EK 2015

ZEIST – Het Nederlands elftal voor spelers onder de 17 jaar heeft zich geplaatst voor het EK 2015 in Bulgarije. Oranje onder 17 eindigde eerder deze maand in de eliteronde op de twee plaats. Uit de resultaten in de andere eliteronden dit weekeinde werd duidelijk dat Oranje onder 17 zich bij de zeven beste nummers twee schaart en is kwalificatie voor het EK 2015 een feit.

KNVB-coach Maarten Stekelenburg: “Het EK halen was het doel en ik ben erg tevreden dat we dit gehaald hebben. Het team is in de eliteronde ongeslagen gebleven en we wisten dat we goede kans hadden op plaatsing voor het EK. We gaan ons meten met de beste Onder 17 teams van Europa, en dat is erg belangrijk voor de ontwikkeling van deze lichting voetballers.”

16 deelnemers

Het EK in Bulgarije wordt van 6 tot en met 22 mei in Bulgarije gehouden. Zestien landen nemen deel aan het toernooi. Bulgarije is als gastland direct geplaatst, de overige vijftien landen kunnen via de eliteronde zich kwalificeren. In de acht eliteronden plaatsten de nummers een en de zeven beste nummers twee zich voor het Europese eindtoernooi.

Op het EK is ook deelname aan het WK onder 17 in oktober 2015 in Chili af te dwingen. De halve finalisten en twee beste kwartfinalisten op het EK plaatsen zich voor het mondiale eindtoernooi in Chili.

14e deelname aan EK

Het is voor de veertiende keer dat het Nederlands elftal van spelers onder de 17 jaar vertegenwoordigd is op een Europees kampioenschap. In de voorgaande editie bereikte het team van KNVB coach Maarten Stekelenburg de finale, waarna het na strafschoppen verloor van Engeland.

Reactie plaatsen