Oranje Onder -19 Plaatst Zich Voor EK 2013 In Litouwen
23 juni 2013 
in Nieuws

Oranje Onder -19 Plaatst Zich Voor EK 2013 In Litouwen

NOTODDEN – Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zich maandag 10 juni 2013 gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap. In het derde duel op het beslissende EK-kwalificatietoernooi in Noorwegen werd Duitsland met 1-0 verslagen.

In Notodden moest het elftal van KNVB-coach Wim van Zwam winnen om kans te houden op kwalificatie. AZ-speler Thom Haye zorgde met zijn treffer diep in blessuretijd dat aan die opdracht werd voldaan. Dankzij bovendien het gunstige onderlinge resultaat tegen Noorwegen van eerder deze week is Onder 19, voor het eerst sinds 2010, weer van de partij tijdens de Europese eindronde.

Een opgetogen coach Van Zwam: “In de slotfase ging het enorm op en neer, omdat beide teams moesten winnen. In de laatste minuut valt de bal goed voor ons, staan we zelfs met drie man voor de goal, en maakt Thom hem uiteindelijk. Daarna dook echt iedereen op elkaar en was ik zelfs nog even bang voor blessures…”

EK in Litouwen

Het Europees kampioenschap staat van 20 juli tot en met 1 augustus op het programma. Litouwen treedt deze zomer op als gastland.

Duitsland – Nederland 0-1 (0-0).

Scoreverloop
90+3. Thom Haye 0-1

Opstelling Oranje Onder -19:
Boy de Jong (Feyenoord), Joshua Brenet (PSV), Sven van Beek (Feyenoord), Karim Rekik (Manchester City), Terence Kongolo (Feyenoord), Nathan Aké (Chelsea), Yassine Ayoub (FC Utrecht), Kyle Ebecilio (FC Twente), Anass Achahbar (Feyenoord), Nick de Bondt (Ajax), Brahim Darri (Vitesse/AGOVV).

Wissels:
46. Mimoun Mahi (Sparta Rotterdam) voor Anass Achahbar (Feyenoord)
78. Thom Haye (AZ) voor Kyle Ebecilio (FC Twente)

Andere wedstrijd:
Cyprus – Noorwegen 0-3

Eindstand in poule:
Nederland    3-6
Noorwegen  3-6
Duitsland     3-3
Cyprus          3-3

Reactie plaatsen