Oranje Onder -19 Treft Litouwen, Portugal En Spanje In Groepsfase EK 2013 In Litouwen
23 juni 2013 
in Nieuws

Oranje Onder -19 Treft Litouwen, Portugal En Spanje In Groepsfase EK 2013 In Litouwen

ZEIST – De loting voor het EK voor spelers tot 19 jaar heeft voor het Nederlands Elftal een interessante loting opgeleverd. Het team van KNVB-coach Wim van Zwam is in poule A gekoppeld aan gastland Litouwen, regerend kampioen Spanje en Portugal.

Op 20 juli, de openingsdag van het EK, neemt Nederland het op tegen gastland Litouwen. Drie dagen later wacht Portugal als tegenstander, terwijl op 26 juli de poulefase wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Spanje. De eerste twee landen plaatsen zich voor de halve finales.

‘Mooie en uitdagende tegenstanders’

Wim van Zwam: “Een mooie en uitdagende loting. De openingswedstrijd spelen tegen het organiserende land is altijd zwaar. Zij willen zich in eigen huis laten zien en brengen dan vaak iets extra’s. Daar zullen we ons op moeten voorbereiden. Spanje won de laatste twee toernooien en gaat voor de derde zege op rij.”

De speelstijl van Portugal is bekend. “Normaal gesproken spelen we redelijke wedstrijden tegen elkaar. De komende weken zullen we zoveel mogelijk informatie over deze ploegen verzamelen en bereiden we ons zo goed mogelijk voor op de eerste wedstrijd tegen Litouwen.”

Kwalificatie

Oranje Onder -19 kwalificeerde zich twee weken geleden door in de Eliteronde in Noorwegen af te rekenen met Duitsland, Cyprus en het gastland.

Reactie plaatsen