Oranje Speelt Kwalificatiewedstrijden EK 2020 In Amsterdam En Rotterdam
07 december 2018 

Oranje Speelt Kwalificatiewedstrijden EK 2020 In Amsterdam En Rotterdam

AMSTERDAM – Het Nederlands elftal speelt zijn wedstrijden op weg naar het Europees kampioenschap 2020 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Bondscoach Ronald Koeman is duidelijk over het waarom van die keuze: “We hebben besloten onze kwalificatiewedstrijden voor EURO2020 in de twee grote stadions van ons land te spelen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk fans onze wedstrijden bezoeken.”

“We bewaren natuurlijk goede herinneringen aan het Nations Leagueduel met Duitsland in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA en de zege op wereldkampioen Frankrijk in een volle Kuip. Ik hoop dat de Oranjesupporters opnieuw massaal naar het stadion komen om ons aan te moedigen. Wij kijken er in ieder geval naar uit.”

Planning thuiswedstrijden Oranje

Op donderdag 21 maart treft Oranje Wit-Rusland in Stadion Feijenoord in Rotterdam. Drie dagen later, op zondag 24 maart, is Duitsland de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Op donderdag 10 oktober wordt in De Kuip de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland gespeeld. De laatste thuiswedstrijd van het Nederlands elftal in het kader van de kwalificatie voor het EK 2020 wordt weer in Amsterdam afgewerkt. Op dinsdag 19 november neemt Oranje het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Estland.

Alle thuisduels beginnen om 20.45 uur.

4 EK-duels in ArenA

De Johan Cruijff ArenA is tijdens het EK 2020 gastheer van drie wedstrijden in groep C (14, 18 en 22 juni) en een achtste finale op 27 juni.

Als Oranje zich plaatst voor de Europese eindronde, wordt het elftal van bondscoach Ronald Koeman automatisch in groep C ingedeeld en speelt het sowieso twee groepswedstrijden in de hoofdstad.

Reactie plaatsen