Oud-International John De Wolf Gezicht Van Campagne Tegen Kinderprostitutie In Brazilië
08 mei 2014 
in Nieuws

Oud-International John De Wolf Gezicht Van Campagne Tegen Kinderprostitutie In Brazilië

FORTALEZA – Plan Nederland, Free a girl, Terres de Hommes, Ecpat en het ministerie van Veiligheid en Justitie slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor kinder- en jeugdprostitutie tijdens het WK in Brazilië. Oud-international John de Wolf is het gezicht van de campagne en gaat samen met zijn zonen en een cameraploeg van Hart van Nederland naar Brazilië om de situatie met eigen ogen te aanschouwen.

John de Wolf trapt de campagne af vanaf vrijdag 9 mei in de late editie van Hart van Nederland om 22.30 uur te zien bij SBS6.

Betaalde seks

John de Wolf bezoekt samen met zijn zonen Desley (23) en Rodney (27) Fortaleza, een stad in het noordoosten van Brazilië. Ze maken kennis met de lokale bevolking en worden geconfronteerd met de keerzijde van het zonovergoten land. Ze ontmoeten onder anderen een drugsverslaafde prostitué van 16 jaar oud en ze zien hoe jonge meisjes, op klaarlichte dag, langs de weg staan op zoek naar betaalde seks.

Op een indringende en confronterende manier wordt duidelijk hoe het eraan toe gaat in de speelsteden van Brazilië.

Kinderprostitutie

Volgens de Verenigde Naties zijn er 500.000 tot 800.000 kinderen in de leeftijd van 7-18 jaar die jaarlijks slachtoffer worden van kinderprostitutie in steden zoals Fortaleza en Rio de Janeiro. Men verwacht dat er voor het WK nog 40.000 extra prostituees naar de speelsteden komen.

Deze campagne roept mensen die afreizen naar Brazilië voor het WK op, om uit te kijken naar misstanden en deze te melden. Verder probeert de campagne mensen bewust te maken van prostitutie van minderjarigen rondom grote evenementen als het WK voetbal.

Reactie plaatsen