Overleg Over Data Wedstrijden Vanwege Internationale Top Nuclear Security Summit 2014 In Den Haag
14 maart 2014 
in Nieuws

Overleg Over Data Wedstrijden Vanwege Internationale Top Nuclear Security Summit 2014 In Den Haag

ZEIST – 58 wereldleiders komen maandag 24 en dinsdag 25 maart 2014 bij elkaar in Den Haag tijdens de Nuclear Security Summit 2014 om te spreken over nucleair terrorisme. Vanwege de druk die dat legt op het Nederlandse politiekorps, is de KNVB met alle betrokken partijen (Ministerie van Veiligheid & Justitie, politie en burgemeesters)  in overleg over de organisatie van de wedstrijden in het weekeinde voorafgaand aan de internationale top.

De KNVB streeft naar de beste uitkomst voor het voetbal en hoopt alle 7,8 miljoen voetballiefhebbers zo snel mogelijk duidelijk te kunnen geven. Dat maakte de KNVB bekend op woensdag 5 februari 2014.

Opstellen competitieprogramma

De KNVB startte in oktober 2012 met het opstellen van het competitieprogramma voor het huidige seizoen 2013/’14. Tot medio juni 2013 waren er meerdere momenten waarop de KNVB contact had met burgemeesters, politie en gemeenten over het competitieprogramma en eventuele knelpunten. De Nuclear Security Summit kwam daarbij ook ter sprake.

Om de druk op de politie in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag te verlagen, besloot de KNVB in goed overleg met de burgemeesters en politie het weekeinde voorafgaand aan deze internationale top uitsluitend laagdrempelige wedstrijden buiten de Randstad in te plannen. Daarmee kwam de KNVB tegemoet aan de wensen van de overheid.

Zoveel mogelijk wedstrijden door laten gaan

Op verzoek van minister Opstelten zijn burgemeesters, KNVB en politie in overleg over mogelijkheden om de competitie in het weekend van 21, 22 en 23 maart zo veel mogelijk door te laten gaan. Dat werd woensdagmiddag rodn drie uur bekend gemaakt. De partijen verwachten er voor het weekend uit te komen.

Reactie plaatsen