Persconferentie Nederland - Italië (6 Februari 2013): Van Gaal Gaat In Op Niet Selecteren Arjen Robben En Leroy Fer, En Noemt "Eredivisie Gelijkwaardig Aan Serie A"
06 februari 2013 
in Nieuws

Persconferentie Nederland - Italië (6 Februari 2013): Van Gaal Gaat In Op Niet Selecteren Arjen Robben En Leroy Fer, En Noemt "Eredivisie Gelijkwaardig Aan Serie A"

ZEIST – Bondscoach Louis van Gaal presenteerde vrijdag 1 februari 2013 de twintig voetballers die het woensdag 6 februari 2013 met Oranje in een oefenwedstrijd opnemen tegen Italië. Tijdens de persconferentie in Zeist ging hij onder meer in op het niet oproepen van Arjen Robben en Leroy Fer, en het niveau van de Eredivisie.

Van Gaal heeft er zeker over nagedacht om Arjen Robben op te roepen. Hij is namelijk fit, maar speelt niet bij zijn club. Omdat ook de speler van Bayern Munchen  “onder het teamregime” valt, kreeg hij toch geen uitnodiging van Van Gaal.

Ook Leroy Fer werd niet geselecteerd. Van Gaal wil dat al zijn spelers fysiek en mentaal fit zijn. Fer zag zijn overgang van FC Twente naar Everton op het laatste moment niet doorgaan. Waar spelers als Van der Vaart en Nigel de Jong eerder niet werden opgeroepen voor Oranje nadat ze naar een nieuwe club waren gegaan, gold het afketsen van de transfer nu als reden om Leroy Fer niet te selecteren.

Van Gaal: “Die andere spelers waren in een hallelujah-stemming, maar Fer juist niet. Laat hem eerst maar tot rust komen en bij Twente laten zien dat hij op die positie goed uit de voeten kan, wat hij ook heeft bewezen.” En wat als de overgang niet gespeeld had? “Dan was hij er gewoon bij geweest.”

Louis van Gaal ging ook in op het niveau van de Eredivisie. Volgens de bondscoach is de Eredivisie zeker niet minder dan de Serie A, de competitie van de komende tegenstander. “In mijn ogen zijn er maar 3 topcompetities in Europa. Die kun je zelf invullen: Engeland, Duitsland en Spanje. Italië hoort daar niet bij.”

Reactie plaatsen