Preview Samenwerking KNVB WorldCoaches En Philips Tijdens Nederland - Duitsland In Amsterdam ArenA Te Zien
14 november 2012 
in Nieuws

Preview Samenwerking KNVB WorldCoaches En Philips Tijdens Nederland - Duitsland In Amsterdam ArenA Te Zien

AMSTERDAM – KNVB WorldCoaches en Philips sluiten een driejarig samenwerkingsverband gericht op scholen en lokale gemeenschappen in Afrika en Zuid-Amerika. Het gezamenlijke doel is om de programma’s van KNVB WorldCoaches uit te breiden in onderontwikkelde gebieden met geen of weinig toegang tot elektriciteit.

Het plan is om in deze gebieden kleine voetbalvelden te verlichten met innovatieve LED-verlichting op zonne-energie van Philips. Via door zon opgewekte verlichting wordt de dag op deze plekken ‘verlengd’ en krijgen kinderen meer mogelijkheden voor sportieve en educatieve ontwikkeling.

Philips Solar Light Centers

Philips realiseert in de komende periode 90 ‘Solar Light Centers’. Deze verlichten een gebied ter grootte van een klein voetbalveld. De realisatie hiervan is een waardevolle aanvulling op de WorldCoaches programma’s van de KNVB. Dit programma leidt voetbalcoaches op om voetbal te gebruiken voor sociale ontwikkeling, waarbij het zich richt op gemeenschappen in ontwikkelingslanden.

Op deze manier krijgen maatschappelijke onderwerpen als sanitair, hygiëne, HIV, geweld en drugsmisbruik – met voetbal als basis – in een veilige, verlichte omgeving de aandacht. Verder worden met hulp van Philips jaarlijks tweehonderd extra WorldCoaches opgeleid.

Blij met samenwerking

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, is blij met de samenwerking. “Sinds de start van WorldCoaches in 2009 heeft de KNVB meer dan 3.800 coaches opgeleid in meer dan vijftien landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De Philips Lichtcentra maken het mogelijk nog meer coaches op te leiden. Deze samenwerking benadrukt de innovatieve kracht van beide partijen en vormt een geweldige aanvulling op ons WorldCoaches-programma.”

Ronald de Jong, Chief Market Leader en directielid van Philips, vult aan: “Door deze samenwerking bundelen Philips en de KNVB hun krachten bij het helpen ontwikkelen van kleine steden en dorpen in Afrika en Zuid-Amerika. Samen hebben we nu een kans om de wereld de kracht van voetbal en technische innovatie te laten zien.”

Eerste Philips Solar Light Centers in 2013

De eerste ‘Solar Light Centers’ worden in 2013, in combinatie met nieuw op te starten WorldCoaches-opleidingen, rondom scholen en dorpen geïnstalleerd die niet of slechts deels zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Ongeveer 1,6 miljard mensen wereldwijd hebben geen elektriciteit. Voor mensen die dichtbij de evenaar wonen, wordt het altijd omstreeks 19.00 uur donker. Dit vertraagt veel essentiële taken of legt het leven zelfs volledig stil.

Preview in Amsterdam ArenA

Bezoekers van de wedstrijd Nederland – Duitsland in de Amsterdam ArenA krijgen woensdagavond 14 november 2012 een exclusieve preview te zien. Voor de wedstrijd en in de rust is er een videoclip van de samenwerking te zien op de schermen in het stadion.

Reactie plaatsen