Programma Achtste Finales KNVB Beker Seizoen 2013-2014
03 november 2013 
in Nieuws

Programma Achtste Finales KNVB Beker Seizoen 2013-2014

ROTTERDAM – Bekerhouder AZ ontmoet sc Heerenveen in de achtste finales van de KNVB beker. Dat bleek uit de loting die donderdagavond 31 oktober 2013 in Rotterdam werd verricht door Heinrich Welling, competitieplanner van de KNVB, en Excelsior-trainer Jon Dahl Tomasson. Een ander in het oog springend duel is dat tussen Heracles Almelo en Feyenoord.

Het volledige programma van de achtste finales van de KNVB Beker:

Dinsdag 17 december 2013
20.00 uur: Excelsior – PEC Zwolle

Woensdag 18 december 2013
15.30 uur: SC Cambuur – FC Utrecht
18.45 uur: AZ – sc Heerenveen
19.45 uur: Roda JC – Vitesse
20.00 uur: JVC Cuijk – MVV Maastricht
20.45 uur: Heracles Almelo – Feyenoord

Donderdag 19 december 2013
18.45 uur: FC Groningen – N.E.C.
20.45 uur: IJsselmeervogels – Ajax

Vroeg aanvangstijdstip SC Cambuur – FC Utrecht

De bekerwedstrijd SC Cambuur – FC Utrecht wordt in tegenstelling tot de andere duels om 15.30 uur in de middag gespeeld. Vanwege het competitieprogramma van beide teams in de weekeinden voor en na de bekerronde, kan deze wedstrijd alleen op woensdag worden gespeeld.

Het verplaatsen van de betreffende competitieduels in ronde 17 en 18 is helaas niet mogelijk in verband met onder andere Europese verplichtingen van een van de tegenstanders (PSV) alsmede wensen vanuit de betrokken clubs en lokale driehoeken met betrekking tot de openbare orde.

3FM Serious Request

Ook is er – door op woensdag te spelen – sprake van maximale rust tussen de competitiewedstrijden en het bekerduel. Dit ten behoeve van de sportieve belangen van beide clubs. Vanwege de start van het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Leeuwarden op 18 december is er geen andere speelmogelijkheid.

Het duel wordt daarom in overleg met beide clubs en de gemeente Leeuwarden voorafgaand aan de start van het Glazen Huis gespeeld.

‘Verschuiven competitieduels niet mogelijk’

“We zijn ons ervan bewust dat dit geen optimale situatie is voor beide clubs, alle betrokken supporters en voetballiefhebbers. Het verschuiven van competitieduels is helaas niet mogelijk. Het is erg vervelend dat woensdagmiddag half vier de enige mogelijkheid is gebleken voor dit bekerduel. De KNVB beker is bij uitstek een toernooi dat voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk moet zijn. Ondanks het tijdstip hopen we van harte dat supporters de mogelijkheid vinden om de wedstrijd van hun club te aanschouwen”, aldus een woordvoerder van de bond.

Reactie plaatsen