Programma Finale Play-offs Voor Europees Ticket (Seizoen 2012/2013): FC Twente En FC Utrecht Strijden Voor Deelname Aan Voorronde Europe League
20 mei 2013 
in Nieuws

Programma Finale Play-offs Voor Europees Ticket (Seizoen 2012/2013): FC Twente En FC Utrecht Strijden Voor Deelname Aan Voorronde Europe League

ENSCHEDE – FC Twente en FC Utrecht hebben zich zondag 19 mei 2013 geplaatst voor de finale van de play-offs voor deelname aan de voorronde van de Europa League.

FC Utrecht plaatste zich voor de finale door SC Heerenveen uit te schakelen. In Utrecht werd gewonnen met 2-1. In het eerste play-offduel, in Heerenveen, was FC Utrecht ook al te sterk (0-1 zege).

FC Twente bereikte de finale van de play-offs ten koste van FC Groningen. Donderdag werd in Groningen een 0-1 zege geboekt, zondag werd in Enschede met 3-2 van de Groningers gewonnen.

Programma finale play-offs om Europees ticket:

Donderdag 23 mei 2013:
1e wedstrijd C: 20:45 uur FC Twente – FC Utrecht

Zondag 26 mei 2013:
return wedstrijd C: 12:30 uur FC Utrecht – FC Twente

 

Artikel 6 uit het reglement play-off voor Europees ticket (ET) aan, dat betrekking heeft op het verkrijgen van een beslissing in een play-off ronde.

6. De play-off ronden voor ET worden gespeeld volgens een knock-out systeem waarbij iedere ronde bestaat uit een uit- en een thuiswedstrijd.

Indien de desbetreffende deelnemers in het knock-out systeem alsdan evenveel punten hebben behaald, is het doelsaldo bepalend voor het behalen van de volgende ronde.

Is ook het doelsaldo van de desbetreffende deelnemers gelijk, dan wordt de volgende regeling gehanteerd:

a. de in een uitwedstrijd gescoorde doelpunten tellen dubbel;

b. indien de in een uitwedstrijd gescoorde doelpunten geen uitsluitsel geven, wordt een verlenging gespeeld:

– onmiddellijk na het verstrijken van de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd in een speelronde, wordt opnieuw geloot voor de doelkeuze;

– er wordt 2 x 15 minuten verlengd;

– na 15 minuten wordt van doel gewisseld;

– de in de verlenging door de uitspelende deelnemer gescoorde doelpunten tellen dubbel;

– indien de wedstrijd, nadat 2 x 15 minuten is gespeeld, niet door een van beide deelnemers is beslist, valt de beslissing door het nemen van strafschoppen op de wijze zoals is vastgelegd in de Spelregels Veldvoetbal.

Reactie plaatsen