Programma Oefenwedstrijden Nederlands Elftal Voor WK 2014 Bekend
04 maart 2014 
in Nieuws

Programma Oefenwedstrijden Nederlands Elftal Voor WK 2014 Bekend

ZEIST – Het wedstrijdprogramma van het Nederlands Elftal in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië is rond. Dat maakte de KNVB bekend op dinsdag 28 januari 2014.

Zaterdag 31 mei speelt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal tegen Ghana en vier dagen later, woensdag 4 juni, sluit Oranje de oefencampagne af met een wedstrijd tegen Wales. Eerder werden Frankrijk (5 maart) en Ecuador (17 mei) al vastgelegd als sparringpartner.

Historie laatste ontmoetingen

De laatste ontmoeting tussen Nederland en Ghana – dat tijdens het WK uitkomt in groep G samen met Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten – vond vier jaar geleden plaats. Oranje won het voorbereidingsduel op de mondiale eindronde in Zuid-Afrika met 4-1 (Kuyt, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie).

Wales speelde zes jaar geleden voor het laatst tegen Oranje. In de Rotterdamse Kuip won het Nederlands elftal zijn laatste oefenduel in aanloop naar EURO 2008 met 2-0 (1-0 Robben en 2-0 Sneijder).

Speelstadions

Het treffen met Ghana, één van de vijf Afrikaanse WK-gangers, wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam. De Amsterdam ArenA vormt het toneel van de wedstrijd tussen Nederland en Wales, daags voor het vertrek van Oranje naar Rio de Janeiro.

Programma oefenwedstrijden Oranje:

Woensdag 5 maart, 21.00 uur
Frankrijk – Nederland
Stade de France, Parijs

Zaterdag 17 mei, 20.30 uur
Nederland – Ecuador
Amsterdam ArenA

Zaterdag 31 mei, 20.30 uur
Nederland – Ghana
Stadion Feijenoord, Rotterdam

Woensdag 4 juni, 20.30 uur
Nederland – Wales
Amsterdam ArenA

Reactie plaatsen