PSV En AZ Bereiken Finale KNVB Beker Ten Koste Van PEC Zwolle En Ajax
01 maart 2013
in Nieuws

ZWOLLE – PSV en AZ hebben woensdagavond 27 februari 2013 de finale van de KNVB Beker gehaald. De Eindhovenaren bereikten de eindstrijd door in Zwolle af te rekenen met PEC, 0-3. AZ drong door tot de bekerfinale door in de Amsterdam Arena met dezelfde cijfers te winnen van Ajax.

PSV was het eerste team dat zich plaatste voor de bekerfinale. De ploeg van trainer Dick Advocaat nam voor rust al afstand van PEC Zwolle door twee doelpunten van Jürgen Locadia. De aanvaller opende in de zestiende minuut de score op aangeven van Georginio Wijnaldum. Achttien minuten later mocht Locadia andermaal juichen. Wederom was Wijnaldum de aangever.

PEC Zwolle probeerde na rust nog een aansluitingstreffer te vinden, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Art Langeler niet. PSV daarentegen vond nog één keer het net en weer was Locadia de doelpuntenmaker. Met een dieptepass van Oscar Hiljemark werd de aanvaller vrij voor het Zwolse doel gezet, waarna hij de eindstand op 0-3 bepaalde.

Altidore plaag voor Ajax

Bij AZ was Jozy Altidore de gevierde man. De Amerikaan kopte de Alkmaarders een kwartier voor tijd naar een 0-1 voorsprong tegen Ajax. Vlak voor tijd was de spits andermaal belangrijk voor AZ toen hij Johann Berg Gudmundsson de diepte in stuurde. De IJslander schoot de bal vervolgens beheerst achter Ajax-doelman Jasper Cillessen. Daarmee was het duel in de Arena beslist. Dat Altidore in de blessuretijd nog een derde doelpunt maakte, zorgde alleen maar voor meer feestvreugde bij de Alkmaarders.

Bekerfinale in De Kuip

Zodoende nemen PSV en AZ het tegen elkaar op in de bekerfinale. Deze staat gepland op donderdag 9 mei 2013 en wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam.