Ronald De Boer Overhandigt TSV Longa 7 (Tilburg) Prijs Voor 'Koelste Team' Van Nederland
03 juni 2013 
in Nieuws

Ronald De Boer Overhandigt TSV Longa 7 (Tilburg) Prijs Voor 'Koelste Team' Van Nederland

TILBURG – Op zondag 2 juni 2013 werden de spelers van TSV Longa 7 uit Tilburg verrast door niemand minder dan ex-international Ronald de Boer. De Boer overhandigde namens de KNVB en Lipton Ice Tea de schaal en bijbehorende cheque voor het Koelste Team van Nederland.

De KNVB en Lipton Ice Tea onderstrepen met dit initiatief het belang van sportiviteit en respect op het voetbalveld. De afgelopen maanden konden amateurteams meedingen naar deze titel door aan te geven hoe het team, zowel binnen als buiten de lijnen, het hoofd koel houdt.

De spelers van het Koelste Team van Nederland gaan met het Nederlandse elftal mee naar Turkije voor de WK-kwalificatiewedstrijd Turkije – Nederland op 15 oktober 2013.

Medespelers aanspreken op gedrag

Robbert-Jan van IJzendoorn namens TSV Longa: “We namen vorig jaar het spel steeds serieuzer, wat helaas resulteerde in onderlinge irritaties. Tijdens een wedstrijd afgelopen winter liep dat bijna uit de hand; de wedstrijd is toen in overleg met beide teams gestaakt. Een week later overleed grensrechter Richard Nieuwenhuizen. We zijn ons rot geschrokken.”

“De week erop lag de competitie stil en besloten we bij elkaar te komen voor een goed gesprek. Onze conclusie was dat we een leider nodig hadden. Toen ben ik door het team verantwoordelijk gemaakt voor het aanspreken van mijn medespelers op hun gedrag. Dit was precies wat we nodig hadden. De tweede competitiehelft is vervolgens vlekkeloos verlopen.”

Reactie plaatsen