Scheidsrechter Björn Kuipers Met Assistenten Sander Van Roekel En Erwin Zeinstra Actief Bij Confederations Cup 2013 In Brazilië
11 mei 2013 
in Nieuws

Scheidsrechter Björn Kuipers Met Assistenten Sander Van Roekel En Erwin Zeinstra Actief Bij Confederations Cup 2013 In Brazilië

RIO DE JANEIRO – Björn Kuipers (40) is één van de tien scheidsrechters die is aangesteld voor de FIFA Confederations Cup 2013 in Brazilië. Kuipers wordt in Brazilië bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlands arbitraal trio op de Confederations Cup aan zal treden.

Het toernooi wordt deze zomer van 15 tot en met 30 juni in diverse stadions in Brazilië gespeeld. De deelnemende landen zijn: Brazilië, Japan, Mexico, Italië, Spanje, Uruguay, Tahiti en Nigeria. De wereldvoetbalbond FIFA maakt hierbij in tegenstelling tot de Europese voetbalbond UEFA geen gebruik van 5e en 6e officials, maar zal in Brazilië doellijntechnologie inzetten.

Trots

In een reactie laat Björn Kuipers weten trots te zijn op de aanstelling. “Het is fantastisch om te horen dat ik de eerste Nederlandse scheidsrechter ben die op de Confederations Cup mag fluiten. Het is zonder meer een prestigieus toernooi waar je als scheidsrechter maar al te graag onderdeel van wilt zijn. Dat ik bij dit selecte gezelschap hoor, maakt mij best trots!”

64 internationale wedstrijden

Het curriculum vitae van Kuipers telt in totaal 64 internationale aanstellingen waarvan 23 aanstellingen in de UEFA Champions League en twee wedstrijden tijdens EURO 2012. Björn Kuipers, ingedeeld in de Elitegroep van de UEFA, staat bovendien op de zogeheten short list van de FIFA voor het WK 2014 in Brazilië.

Kuipers floot dit jaar een groot aantal wedstrijden in Europees verband, waaronder de halve finale van de UEFA Champions League tussen Borussia Dortmund en Real Madrid. Eerder dit seizoen mocht hij ook al aantreden bij het treffen tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain in het kampioenenbal.

Reactie plaatsen