Scheidsrechter Liesveld Leidt Wedstrijd Om Johan Cruijff Schaal Tussen AZ En Ajax
24 augustus 2013 
in Nieuws

Scheidsrechter Liesveld Leidt Wedstrijd Om Johan Cruijff Schaal Tussen AZ En Ajax

ZEIST – Scheidsrechter Richard Liesveld (40) fluit de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen bekerwinnaar AZ en landskampioen Ajax. De wedstrijd is de traditionele opening van het seizoen 2013/’14 en vindt zaterdag 27 juli 2013 om 20.00 uur plaats in de Amsterdam ArenA. Voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd in Nederland wordt Liesveld geassisteerd door vijf officials.

Zijn assistent-scheidsrechters zijn Dave Goossens en Hessel Steegstra, vierde official is Dennis Higler en vijfde en zesde official zijn Reinold Wiedemeijer en Ed Janssen.

De aanwezigheid van extra assistenten op de achterlijn tijdens deze wedstrijd is onderdeel van de pilot ‘Arbitrage 2.0’. De KNVB verwacht door de inzet van extra assistenten met name in het strafschopgebied een toename van het aantal juiste beslissingen. Het gebruik van vijfde en zesde officials zorgt voor een betere wedstrijdcontrole, beter functionerende assistent-scheidsrechters en heeft een algemeen preventieve werking op het aantal overtredingen. De UEFA is groot voorstander van de invoering van vijfde en zesde officials in de nationale competities.

Mooi begin

“Het is de start van het seizoen en er is direct een prijs te winnen. Voor de supporters, clubs en spelers en ook voor mij en mijn team een hele mooie wedstrijd om het seizoen mee te beginnen”, aldus Liesveld, die vorig seizoen nog optrad als vierde official bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. “Dat dit de eerste wedstrijd in Nederland is met extra assistenten op de achterlijn maakt het voor mij wel extra bijzonder.”

Liesveld heeft ruime ervaring opgedaan met assistenten op de achterlijn. In internationaal verband werd hij door UEFA 32 keer aangesteld als vijfde of zesde man, waaronder op het Europees kampioenschap 2012 en tijdens de laatste editie van de Europa League finale.

Reactie plaatsen