Scheidsrechters Ruud Bossen En Jan Wegereef Gestopt Met Fluiten
31 mei 2013 
in Nieuws

Scheidsrechters Ruud Bossen En Jan Wegereef Gestopt Met Fluiten

ZEIST – Jan Wegereef en Ruud Bossen hebben woensdag 29 mei 2013 afscheid genomen van de KNVB en het scheidsrechterskorps betaald voetbal. De arbiters, beide goed voor meer dan 600 wedstrijden in het betaald voetbal, werden tijdens een scheidsrechterbijeenkomst bedankt voor hun inzet en bijdrage aan de Nederlandse arbitrage.

Bossen en Wegereef blijven actief betrokken bij de arbitrage in het betaald voetbal. Ze treden al enkele jaren op als coach van jonge, talentvolle scheidsrechters en breiden deze activiteiten nu verder uit.

‘Enorme bijdrage geleverd’

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken betaald voetbal KNVB: “Wegereef en Bossen hebben in meer dan twintig jaar een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de arbitrage in Nederland.”

“Beide scheidsrechters hebben jarenlange ervaring in het leiden van grote nationale en internationale wedstrijden. Een carrière waar ze trots op kunnen zijn. We zijn enorm tevreden dat ze hun ervaring overbrengen aan de jongere, talentvolle scheidsrechters van ons korps. Dit past binnen het beleid van de KNVB.”

Bossen: 604 nationale duels

Bossen (51), was 21 jaar actief als scheidsrechter betaald voetbal, waarin hij 604 nationale wedstrijden onder zijn leiding had. Bovendien was hij zes jaar actief als FIFA-scheidsrechter, waarin hij in 37 internationale wedstrijden aantrad. Zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal was Vitesse – VVV-Venlo, op zondag 12 mei jongstleden.

Wegereef: 25-jarige carrière

Wegereef (51) had in zijn 25-jarige carrière 614 nationale wedstrijden onder zijn hoede. De leidsman was daarnaast 13 jaar actief als FIFA-scheidsrechter, waarin hij 76 Internationale wedstrijden floot, waaronder wedstrijden in de Champions League en op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal was AZ Alkmaar – PEC Zwolle, op zondag 5 mei jongstleden.

Ruud Bossen (51):
Aantal wedstrijden nationaal: 604
Eredivisie: 336
Eerste divisie: 166
KNVB-beker: 74
Play-offs Europees voetbal: 5
Nacompetitie promotie: 21
Johan Cruijff Schaal: 2
Internationaal: 37

Jan Wegereef (51):
Aantal wedstrijden nationaal: 614
Eredivisie: 391
Eerste divisie: 132
KNVB-beker: 59
Play-offs Europees voetbal: 8
Nacompetitie promotie: 23
Johan Cruijff Schaal: 1
Internationaal: 76

Reactie plaatsen