Siem De Jong, Willem Janssen En Rochdi Achenteh Genomineerd Voor Titel ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2013’
25 augustus 2013 
in Nieuws

Siem De Jong, Willem Janssen En Rochdi Achenteh Genomineerd Voor Titel ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2013’

ZEIST – Siem de Jong (Ajax), Willem Janssen (FC Twente) en Rochdi Achenteh (PEC Zwolle) zijn genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2013’. Zij zijn geselecteerd nadat iedere Eredivisieclub één speler had voorgedragen die zich op bijzondere wijze inzet voor een sterkere samenleving.

Een jury kiest de uiteindelijke winnaar. Aan deze verkiezing is een prijs gekoppeld ter waarde van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij, Maatschappelijk partner van de Eredivisie. Deze prijs wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze van de winnaar. De VriendenLoterij en Eredivisie willen met deze prijs het maatschappelijke belang van voetbal onderstrepen.

Jury

Alle Eredivisieclubs is gevraagd één speler voor te dragen uit de eigen selectie die voldoet aan vooraf opgestelde, specifieke criteria waarna de betrokken partijen zijn gekomen tot een voorselectie. Deze top drie wordt beoordeeld door een jury bestaande uit: Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie Media & Marketing), Tim Gilissen (winnaar 2012), Giovanni van Bronckhorst (winnaar 2011), Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf) en Imme Rog (Managing Director VriendenLoterij).

De drie genomineerde spelers zijn verkozen omdat zij zich alle drie actief en op bijzondere wijze inzetten voor de maatschappelijke activiteiten van hun club.

Siem de Jong

Siem de Jong is erg actief bij het project Streetwise van Ajax. Streetwise heeft als doel basisschoolkinderen in Amsterdam en omstreken op een maatschappelijk verantwoorde wijze met Ajax en voetbal in aanraking te laten komen. Streetwise bestaat uit drie onderdelen: het scholenproject, Ajax Streetwise clinics waarbij kinderen gecoacht worden door Ajax spelers en een afsluitende finale. Het motto is: ‘Samen leren, samen voetballen’.

Willem Janssen

Willem Janssen is betrokken bij Scoren door scholing. ‘Scoren door scholing’ is een traject van tien weken waarin globaal gezien drie vragen centraal staan voor de jongeren. Wie ben ik? Wat wil ik? En hoe wil ik dat bereiken? ‘Scoren door scholing’ richt op jongeren tot en met 23 jaar die, om wat voor reden dan ook, gestopt zijn met school, werk of stage. Inzet is om de jongeren bewust te maken van hun identiteit, kwaliteiten en kansen om ze zo terug te begeleiden naar opleiding of werk.

Rochdi Achenteh

Rochdi Achenteh is onder andere hét gezicht van de pijler ‘Sportiviteit en respect’ van PEC Zwolle. Binnen deze pijler is hij ambassadeur van de PEC Zwolle Street League.  Dit project heeft als doel het vergroten van participatie/leefbaarheid in de wijk en aanleren van normen en waarden aan jongeren. Deelnemers verdienen niet alleen punten door middel van wedstrijden winnen, maar juist door buurtbijdragen te doen en goed gedrag op en naast het veld.

Uitreiking

Maandag 2 september wordt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala 2013 bekend gemaakt wie zich mag kronen tot Maatschappelijk speler Eredivisie 2013 en de prijs in ontvangst mag nemen.

Reactie plaatsen