Speelschema Play-offs Seizoen 2012/2013: FC Utrecht, FC Twente, FC Groningen en SC Heerenveen Strijden om Laatste Ticket Voor Europees Voetbal (Europa League)
12 mei 2013 
in Nieuws

Speelschema Play-offs Seizoen 2012/2013: FC Utrecht, FC Twente, FC Groningen en SC Heerenveen Strijden om Laatste Ticket Voor Europees Voetbal (Europa League)

ZEIST – De laatste speelronde van de Eredivisie is gespeeld en de deelnemers aan de play-offs voor een Europees ticket zijn bekend. De plaats op de ranglijst in de Eredivisie na 34 speelronden bepaalt de positie waarop de clubs aan de play-offs gaan deelnemen.

In de onderlinge play-offwedstrijden speelt de hoogst geklasseerde deelnemer in de Eredivisie na afloop van de reguliere competitie de eerste wedstrijd uit en daarna de tweede wedstrijd thuis (het zogenaamde ‘thuisvoordeel’).

Bijgaand de positie op de eindranglijst van de deelnemers en het definitieve speelschema voor de halve finales van de play-offs.

5e FC Utrecht
6e FC Twente
7e FC Groningen
8e sc Heerenveen

Halve finales play-offs voor Europees ticket
Wedstrijden A en B (nummers 5 t/m 8 van de eindranglijst)

Donderdag 16 mei 2013
Wedstrijd A (nr.8 – nr.5) 20.45 uur sc Heerenveen – FC Utrecht
Wedstrijd B (nr.7 – nr.6) 18.45 uur FC Groningen – FC Twente

Zondag 19 mei 2013
Returnwedstrijd A (nr.5 – nr.8) 16.30 uur FC Utrecht – sc Heerenveen
Returnwedstrijd B (nr.6 – nr.7) 12.30 uur FC Twente – FC Groningen

Finale play-offs voor Europees ticket
Wedstrijd C: winnaar wedstrijden A – winnaar wedstrijden B

De juiste (thuis)wedstrijd zal pas ná 19 mei en uiterlijk maandag 20 mei vastgesteld en verzonden gaan worden, omdat de mogelijke combinaties van de wedstrijd mede afhankelijk is van de positie op de eindranglijst. De hoogst geklasseerde deelnemer op de eindranglijst van de Eredivisie speelt de eerste wedstrijd uit en de returnwedstrijd thuis.

Donderdag 23 mei 2013 (aanvang 20.45 uur)
Wedstrijd C

Zondag 26 mei 2013 (aanvang 12.30 of 16.30 uur)
Returnwedstrijd C

 

Artikel 6 uit het reglement play-off voor Europees ticket (ET), dat betrekking heeft op het verkrijgen van een beslissing in een play-off ronde.

6. De play-off ronden voor ET worden gespeeld volgens een knock-out systeem waarbij iedere ronde bestaat uit een uit- en een thuiswedstrijd.
Indien de desbetreffende deelnemers in het knock-out systeem alsdan evenveel punten hebben behaald, is het doelsaldo bepalend voor het behalen van de volgende ronde.

Is ook het doelsaldo van de desbetreffende deelnemers gelijk, dan wordt de volgende regeling gehanteerd:

a. de in een uitwedstrijd gescoorde doelpunten tellen dubbel;

b. indien de in een uitwedstrijd gescoorde doelpunten geen uitsluitsel geven, wordt een verlenging gespeeld:

– onmiddellijk na het verstrijken van de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd in een speelronde, wordt opnieuw geloot voor de doelkeuze;

– er wordt 2 x 15 minuten verlengd;

– na 15 minuten wordt van doel gewisseld;

– de in de verlenging door de uitspelende deelnemer gescoorde doelpunten tellen dubbel;

– indien de wedstrijd, nadat 2 x 15 minuten is gespeeld, niet door een van beide deelnemers is beslist, valt de beslissing door het nemen van strafschoppen op de wijze zoals is vastgelegd in de Spelregels Veldvoetbal.

Reactie plaatsen