Stille Tocht Voor Grensrechter Richard Nieuwenhuizen Na Drama Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1
06 december 2012 
in Nieuws

Stille Tocht Voor Grensrechter Richard Nieuwenhuizen Na Drama Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1

ALMERE – In Almere wordt zondag een stille tocht voor Richard Nieuwenhuizen gehouden. De grensrechter overleed maandag na molestatie door een aantal jeugdspelers van Nieuw Sloten B1.

SC Buitenboys maakte donderdag bekend hoe de stille tocht georganiseerd wordt. Hieronder het bericht zoals de vereniging deze op haar website plaatste.

“Op zondag 9 december vindt in Almere een stille tocht plaats ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen. De familie wil heel graag deze stille tocht alleen met alle voetbalverenigingen uit Almere en een aantal genodigden laten plaatsvinden, en hoopt dat iedereen deze wens zal respecteren. De familie laat weten enorm geroerd te zijn door de overweldigende belangstelling en steunbetuigingen uit binnen- en buitenland en voelt zich hierdoor enorm gesteund. Met deze stille tocht wil de familie stilstaan bij het overlijden van Richard en een sterk en krachtig signaal afgeven dat er zonder respect geen voetbal kan zijn. Nadere informatie over de tocht, volgt op de website.’

Afvaardiging KNVB

De voetbalbond KNVB heeft aangegeven met een bescheiden afvaardiging bij de stille tocht aanwezig te zullen zijn.

Amateurvoetbal afgelast

Vanwege het drama is komend weekend het amateurvoetbal afgelast. De clubs in de eredivisie en Jupiler League zullen met rouwbanden en een minuut stilte bij het drama stil staan.

Reactie plaatsen