Toto Doneert 4,5 Miljoen Euro Aan KNVB Voor Amateurvoetbal
09 mei 2013 
in Nieuws

Toto Doneert 4,5 Miljoen Euro Aan KNVB Voor Amateurvoetbal

ROTTERDAM – De KNVB heeft donderdag 9 mei 2013, voorafgaand aan de bekerfinale tussen AZ en PSV in De Kuip, een bedrag van ruim 4,5 miljoen euro ontvangen van Toto. Algemeen directeur van De Lotto, Joost Otterloo, overhandigde de symbolische cheque ter waarde van 4.521.230 euro aan Bernard Fransen, voorzitter Amateurvoetbal van de KNVB.

“De afdracht van de Toto is onmisbaar voor het amateurvoetbal. Met dit bedrag kan de KNVB het voetbal verder ontwikkelen en spelers de kans bieden langer actief te zijn op het voetbalveld. Ongeveer 1,2 miljoen voetballers en voetbalsters genieten wekelijks van het amateurvoetbal, evenals honderdduizenden vrijwilligers en supporters. Voor hen is deze cheque bedoeld”, aldus Fransen.

“Ons gehele resultaat komt al ruim 50 jaar ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en gezondheid. We doneren dit jaar ruim 43,8 miljoen euro aan de sport waarvan dit jaar ruim 4,5 miljoen euro terechtkomt bij de KNVB. Voetballend Nederland krijgt daardoor de mogelijkheid om onbezorgd te kunnen blijven sporten”, aldus Otterloo.

Opbrengsten

Toto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld ten gunste van goede doelen. Circa 70 procent van de afdracht gaat naar de sport. Het grootste deel van deze afdracht gaat via NOC*NSF naar de sportbonden waaronder de KNVB.

In 2012 doneerde Toto een bedrag van ruim 4,5 miljoen euro. De Lotto heeft sinds haar oprichting in 1961 meer dan 1,3 miljard euro aan de Nederlandse sport afgedragen via het NOC*NSF. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting circa 500 miljoen euro afgedragen.

Reactie plaatsen