Toto Langer Partner Van KNVB Beker
06 maart 2013 
in Nieuws

Toto Langer Partner Van KNVB Beker

ZEIST – Na ruim drie jaren heeft de Toto besloten de samenwerking met de KNVB beker voort te zetten. Sinds 2009 is de Toto verbonden aan de KNVB beker. Het contract is nu verlengd tot 1 juni 2015.

Jean-Paul Decossaux, directeur commerciële zaken betaald voetbal van de KNVB, over de samenwerking:”Toto en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: Toto is emotie, net zoals dat geldt voor voetbal. Daar komt bij dat Toto is uitgegroeid tot een zeer waardevolle en vooral ook herkenbare partner van het bekertoernooi. We zijn dan ook verheugd ruim voor de bekerfinale te mogen aankondigen dat Toto het toernooi actief blijft ondersteunen.”

Ondersteuning amateurvoetbal

Ook algemeen directeur Joost Otterloo van De Lotto is verheugd: “Toto ondersteunt de KNVB en hiermee het amateurvoetbal al ruim 50 jaar financieel. Daarnaast hebben we nu sinds een aantal jaren een succesvolle samenwerking met de KNVB beker. Dankzij deze overeenkomst kan Toto meer zichtbaarheid geven aan de goede band tussen Toto en voetbal.”

“Daarnaast stimuleren we hiermee de verkoop van onze producten waardoor we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de afdracht aan de sport verder omhoog gaat. Elke nieuwe speler van Toto genereert immers extra inkomsten voor de sport. Zo bouwt Nederland aan het fundament van het voetbal.”

1,3 miljard euro

Alle opbrengsten van Toto – onderdeel van De Lotto – komen na aftrek van het prijzengeld ten gunste van goede doelen. Circa 70% van de afdracht gaat naar de sport. Het grootste deel van deze afdracht vloeit via NOC*NSF naar de sportbonden waaronder de KNVB. Sinds haar oprichting in 1961 heeft De Lotto meer dan 1,3 miljard euro aan de Nederlandse sport afgedragen via sportkoepel NOC*NSF.

Reactie plaatsen