UEFA Study Group Scheme Grassroots In Finland: KNVB-team Wisselt Kennis Uit Met Finse, Deense En Noorse Voetbalbond
30 mei 2013 
in Nieuws

UEFA Study Group Scheme Grassroots In Finland: KNVB-team Wisselt Kennis Uit Met Finse, Deense En Noorse Voetbalbond

ZEIST – Een elftal van voetbalcollega’s heeft vorige week deelgenomen aan de UEFA Study Group Scheme Grassroots in Finland. Het programma was gericht op kennisuitwisseling tussen de Finse, Deense en Noorse voetbalbond en de KNVB over drie thema’s: strategie, talentontwikkeling en clubontwikkeling. Dat maakte de KNVB maandag 27 mei 2013 bekend.

De uitwisseling heeft goede ideeën en nuttige inzichten opgeleverd voor de KNVB. De aanwezige Scandinavische bonden zijn onder andere erg geïnspireerd geraakt door het succes van de gerealiseerde samenwerking in het meisjes en vrouwenvoetbal in district Oost. Dit clusterproject Klarenbeek-Voorst-Cupa-Wilp is uitgeroepen tot ‘Best UEFA Grassroots club’ van 2013.

Uiteenlopende disciplines

Het resultaat van deze studiereis was volgens de KNVB echter vele malen groter. Het team van de KNVB bestond uit een groep van collega’s van uiteenlopende disciplines. Waarbij een ieder “vol overgave zijn of haar steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van voetballen in Nederland”.

Na de zomer zoeken de voetbalcollega´s van de KNVB elkaar weer op. Om uit te wisselen hoe een ieder met deze opgedane ervaring zijn weg weer is opgegaan. En te bespreken hoe ze elkaar verder kunnen helpen in het werk. Volgens de KNVB is dat de grootste winst van de reis: “elkaar leren kennen, weten waarvoor je elkaar kan vinden vanuit de overtuiging en het bewustzijn dat je door samenwerking veel meer kan bereiken.”

Het elftal van de KNVB bestond uit:
Jan van Loon – Coördinator Voetbalontwikkeling & Onderzoek VTZ,
Laura van Leeuwen – Projectcoördinator Voetbalontwikkeling VTZ
Werner ter Avest – Projectmedewerker Clubontwikkeling Arbitrage
Marjan Heinen – Beleidsmedewerker OC
Judith van Berkel – Clubcoach district Zuid I
Laura Jonker – Onderzoek Marketing Amateurvoetbal,
Patrick Balemans – Beleidsmedewerker accommodatiezaken
Roos Brouwer – Clubcoach district Oost
Michael Mulder – Marketing district Oost
Harrald Stelder – Voetbalontwikkeling Vitesse
Niek Hollewand – Voetbalontwikkeling FC Groningen

Reactie plaatsen