Verrassingen In Tweede Ronde KNVB Beker
20 oktober 2013
in Nieuws

ZEIST – De tweede ronde van de strijd om de KNVB beker leverde dinsdag 24 september 2013 drie verrassingen op. De amateurs van Capelle, Excelsior ’31 en IJsselmeervogels waren te sterk voor een ploeg uit het betaalde voetbal. Alle drie de teams sloegen in de verlenging toe.

De knapste ontsnapping was die van IJsselmeervogels, dat na 88 minuten minuten nog met 0-2 achter stond. IJsselmeervogels maakte alsnog gelijk en won in de extra speeltijd.

Ook Heracles Almelo won na verlenging, van RKC Waalwijk: 0-1. De grootste zege kwam op naam van NEC, dat geen enkele moeite had met Harkemase Boys (0-8) en zo eindelijk de eerste zege van het voetbalseizoen 2013/’14 boekte.

Moeizaam AZ en Ajax

Ajax en AZ kenden woensdag 25 september 2013 de nodige moeite om de tweede ronde van de strijd om de KNVB beker te overleven. Beide ploegen hadden een verlenging nodig om respectievelijk FC Volendam en Sparta Rotterdam van zich af te schudden.

Ajax stond lange tijd met 1-0 voor, maar zag Robert Mühren na ruim een uur gelijk maken en in de verlenging zelfs voor 1-2 zorgen, daarmee een bijzonder persoonlijk tintje gevend aan de avond waarop zijn overleden oom Gerrie Mühren (oud-speler van beide clubs) werd herdacht. Maar Lasse Schöne maakte gelijk namens Ajax en in de tweede helft van de verlenging zorgden Danny Hoessen en opnieuw Schöne voor Amsterdamse opluchting.

AZ, titelverdediger in het bekertoernooi, stond na negentig minuten op 1-1 tegen Sparta. In het extra half uur dat daarna volgde maakte AZ alsnog het verschil: 4-1. Verder had ook Roda JC het lastig, tegen topklasser Rijnsburgse Boys (1-2 zege).

Heerenveen verslaat FC Twente

SC Heerenveen drong donderdag 26 september ten koste van FC Twente door tot de derde ronde van de KNVB beker. De Friezen waren in huis duidelijk te sterk: 3-0. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Twente-verdediger Rosales. Heerenveen stond toen al met 1-0 voor door een treffer van Slagveer. In de tweede helft liepen de Friezen verder uit via twee doelpunten van Finnbogason.

Feyenoord won zonder al te veel moeite van FC Dordrecht. Voor de rust schoot Pellè Feyenoord op een 1-0 voorsprong, na de rust maakte Schaken er met een knal in de korte hoek 2-0 van. In de blessuretijd bepaalde Armenteros de eindstand op 3-0. In de andere twee duels trokken Wilhelmina ’08 en EVV aan het langste eind.