Vier Nederlandse Scheidsrechters Fluiten Duels In Voorronde Champions League En Europa League
24 augustus 2013 
in Nieuws

Vier Nederlandse Scheidsrechters Fluiten Duels In Voorronde Champions League En Europa League

ZEIST – De Europese voetbalbond UEFA heeft Pol van Boekel en Danny Makkelie aangesteld voor duels in de voorronde van de Champions League en Kevin Blom en Serdar Gözübüyük voor duels in de voorronde van de Europa League.

Pol van Boekel leidt op dinsdag 30 juli in de derde kwalificatieronde van de Champions League de wedstrijd tussen PAOK FC (GRE) en FC Metalist Kharkiv (UKR). Hij wordt hierbij geassisteerd door Dave Goossens en Berry Simons. Ed Janssen fungeert in Griekenland als vierde official. Van Boekel is ingedeeld in groep 1 op de internationale lijst van UEFA. Dit is zijn 29e internationale aanstelling en zijn tweede aanstelling in de Champions League.

Blom fluit Rapid Wien

Kevin Blom is aangesteld om een duel in de tweede kwalificatieronde van de Europa League te leiden. Op donderdag 1 augustus fluit Blom de wedstrijd tussen Asteras Tripolis FC (GRE) en SK Rapid Wien (AUT). Hij wordt hierbij geassisteerd door Patrick Langkamp en Rob van de Ven. Tom van Sichem is aangesteld als vierde official. Voor Blom is dit zijn 61e internationale aanstelling en zijn 25e aanstelling in de Europa League. Hij is ingedeeld in groep 1 op de internationale lijst van UEFA.

Danny Makkelie

Danny Makkelie leidt op dinsdag 6 augustus een duel in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Deze wedstrijd wordt gespeeld tussen Sherrif FC (MDA) en GNK Dinamo (CRO). Angelo Boonman en Bas van Dongen zijn dit duel de assistent-scheidsrechters en Jochem Kamphuis is de vierde man. Makkelie is ingedeeld in groep 1 op de internationale lijst van UEFA. Dit wordt zijn negentiende internationale aanstelling en zijn tweede aanstelling in de Champions League.

Serdar Gözübüyük

Serdar Gözübüyük komt op donderdag 8 augustus in de derde kwalificatieronde van de Europa League in actie. In dit duel neemt de winnaar van de wedstrijd in de tweede kwalificatieronde Malmö FF (SWE) – Hibernian FC (SCO) het op tegen Swansea City FC (ENG). Gözübüyük wordt hierbij geassisteerd door Charl Schaap en Hessel Steegstra. Martin van den Kerkhof treedt aan als vierde man. Voor Gözübüyük wordt dit zijn elfde internationale aanstelling en zijn derde in de Europa League. De arbiter is ingedeeld in groep 2 op de internationale lijst van de UEFA.

Reactie plaatsen