Vier Wedstrijden EURO 2020 In Amsterdam
19 september 2014 
in Nieuws

Vier Wedstrijden EURO 2020 In Amsterdam

GENEVE – De Europese voetbalbond UEFA heeft vrijdag in het Zwitserse Genève bekend gemaakt dat Amsterdam één van de speelsteden van het Europees kampioenschap voetbal in 2020 wordt. Amsterdam wordt het toneel van drie groepswedstrijden en één 1/8 finale. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert voor EURO 2020, speelt het team minimaal twee thuiswedstrijden in de groepsfase.

Amsterdam mee laten dingen om speelstad te worden, was een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA, Schiphol Group en de KNVB.

‘Goed voor Nederlands voetbal’

“Dit is een prachtige dag voor het Nederlandse voetbal”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB. “Miljoenen Nederlanders genieten van voetbal en zeker van Oranje op eindtoernooien. De Oranjefans worden in elk gastland gewaardeerd vanwege de sfeer en beleving die zij met zich meebrengen. Zij verdienen het dat zo’n groot toernooi straks na twintig jaar weer in Nederland plaatsvindt. Bovendien geloven wij dat dit de voetbalbeleving in Nederland zal vergroten en dat juichen wij als voetbalbond vanzelfsprekend van harte toe.”

Henk Markerink, directeur van de Amsterdam ArenA, vult aan: “Wij zijn zeer verheugd met de toewijzing van vier wedstrijden. Het is voor een stadion als de ArenA fantastisch deze te mogen hosten. We tellen mee in Europa! Het EK 2020 zet daarnaast een stip op de horizon om zodoende voor het stadion een nieuwe legacy te creëren door een vernieuwing van het stadion die in het teken zal staan van vergroting van kwaliteit en innovatie.”

Stimulans voor Nederland

De partijen zijn er van overtuigd dat de gedeeltelijke organisatie van het EK 2020 een positieve bijdrage zal leveren aan de Nederlandse samenleving. Uit recent onderzoek van NOC*NSF blijkt bijvoorbeeld dat het WK 2014 veel Nederlanders stimuleerde om zelf meer te gaan sporten. De partijen menen dat een toernooi in eigen land minimaal hetzelfde effect heeft. Daarnaast zullen de wedstrijden in de Amsterdam ArenA naar verwachting een netto bijdragen leveren van 55 tot 77 miljoen euro aan de Nederlandse economie.

Wethouder Sport Eric van der Burg van Amsterdam laat weten dat EURO 2020 een kans is om de stad van haar beste kant te laten zien: “Nederland heeft in 2000 samen met België laten zien een mooi EK neer te kunnen zetten. Met de organisatie van het EK 2020 laten wij zien wat Amsterdam de spelers en supporters te bieden heeft. Amsterdam zal Europa een mooi voetbalfeest geven.”

Blije minister Schippers

“Wat is er mooier dan om iedereen, maar vooral kinderen, de kans te geven hun voetbalhelden te zien schitteren in eigen land? In 2020 krijgen we weer die kans! Ik ben daar heel blij om”, aldus minister Schippers. “De kracht van dit toernooi is dat het door dertien landen gezamenlijk wordt georganiseerd, waardoor kosten en risico’s gespreid worden. Voor Nederland zijn de vele side-events van groot belang. Hiermee brengen we voetbal echt dichtbij en stimuleren we jong en oud om ook zelf actief aan de slag te gaan.”

“Fantastisch om als nationale luchthaven een steentje bij te kunnen dragen. Met ruim 300 rechtstreekse verbindingen is Schiphol voor voetbalfans uit de hele wereld uitstekend bereikbaar. En met de trein ben je binnen een kwartier bij de ArenA. Ik kijk er naar uit om de fans en voetballers welkom te heten op Nederlandse bodem”, aldus Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group.

Dertien speelsteden

De wedstrijden vinden in dertien verschillende landen plaats. Van Oostveen: “Vooraf zeiden we al: een toernooi dat in dertien Europese steden gespeeld wordt, daar móéten wij onderdeel van zijn. Gezien onze ambitie, onze fans, en de grootte van het voetbal in Nederland horen wij thuis in het rijtje met speelsteden. Wij zijn alle partners dan ook enorm dankbaar voor hun enthousiasme en inzet.”

WilbertHib
Door

WilbertHib

op 31 May 2017

https://katashi.ru/currency/R01235/" / rel="nofollow">курс доллара цб - курс валют москва, курс юаня к рублю.

eriktb16
BillyHoobe
Door

BillyHoobe

op 29 Feb 2020

https://wave-games.ru/catalog?q=catalyst" rel="nofollow">купить аккаунты mirrors edge catalyst - купить ключ grand theft auto 4, продажа ориджин аккаунтов

Amazonnnrdc
Door

Amazonnnrdc

op 20 Feb 2021

from a printed book, reproduction

Reactie plaatsen