Voetbalbond Finland Eert Harry Been
12 november 2013 
in Nieuws

Voetbalbond Finland Eert Harry Been

HELSINKI – De Finse voetbalbond (SPL) heeft maandagavond 11 november 2013 Harry Been de Erik von Frenckell medaille uitgereikt. Been krijgt deze medaille vanwege zijn exceptionele werk binnen de voetbalwereld en zijn positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het Finse voetbal.

Zo trad hij onder meer op als adviseur rondom het Scandinavische bid voor EURO2008. Harry Been voegt zich met deze prijs in een select gezelschap van onder andere Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Joseph Blatter en Anne Mäkinen.

De Erik von Frenckell medaille is vernoemd naar De Finse bestuurder Erik von Frenckell (1887-1977), die onder meer parlementslid, lid van het IOC en vicepresident van FIFA is geweest.

KNVB

Harry Been (64) is al vanaf 1989 verbonden aan de KNVB, waarvan van 2007 tot 2012 in de functie als secretaris-generaal. Hij was onder andere betrokken bij de organisatie van EURO2000 in Nederland en België en verschillende jeugdtoernooien in Nederland. Aanvullend vertegenwoordigde hij de voetbalbond in diverse commissies en panels binnen het internationale voetbal.

Momenteel is Harry Been als extern adviseur voor de KNVB beschikbaar.

Reactie plaatsen