Voetbalseizoen 2013/2014: Speciale Aandacht Arbitrage Voor Doellijntechnologie, 5e En 6e Scheidsrechter, Videoreferee En Matchfixing
24 augustus 2013 
in Nieuws

Voetbalseizoen 2013/2014: Speciale Aandacht Arbitrage Voor Doellijntechnologie, 5e En 6e Scheidsrechter, Videoreferee En Matchfixing

ZEIST – Scheidsrechters en afgevaardigden van de media zijn maandag 29 juli 2013 bij elkaar gekomen in Zeist voor de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. Tijdens deze jaarlijkse kick-off bijeenkomst presenteerde de technische staf, onder leiding van Dick van Egmond, de richtlijnen voor aankomend seizoen.

Zo zal flink geïnvesteerd worden in de pilot ‘Arbitrage 2.0’. Hierin staan onder meer de doellijntechnologie en de inzet van een 5e en 6e official tijdens een aantal belangrijke wedstrijden centraal. “We zullen onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van deze middelen en hoe we het voetbal hiermee nog eerlijker kunnen laten verlopen. Daarnaast moeten deze middelen extra ondersteuning bieden voor de arbitrage”, aldus Gijs de Jong, manager competitiezaken betaald voetbal.

Videoreferee

Verder wordt onderzocht hoe er optimaal gebruik gemaakt kan worden van een videoreferee. Uitgangspunt hierbij is meer gebruik te maken van alle camerabeelden die voor handen liggen. “Doel is om in de toekomst de waarneming objectief plaats te laten vinden aan de hand van de techniek. Daarbij zal de arbitrage altijd nodig zijn om deze waarneming te interpreteren”, legt De Jong uit.

Matchfixing

Tot slot blijft matchfixing een groot punt van aandacht. Zo mogen spelers, trainers en arbiters sinds 1 juli, naast het gokken op de eigen wedstrijden, ook niet meer gokken op de eigen competities.

Reactie plaatsen