Vrijwilligers KNVB Talent Team Bij Finale UEFA Europa League Benfica - Chelsea In Amsterdam ArenA
14 mei 2013 
in Nieuws

Vrijwilligers KNVB Talent Team Bij Finale UEFA Europa League Benfica - Chelsea In Amsterdam ArenA

AMSTERDAM – Op woensdag 15 mei 2013 staat de UEFA Europa League finale tussen SL Benfica en Chelsea FC in de Amsterdam ArenA op het programma. Om dit grote evenement tot een waar feest te maken is aan het KNVB Talent Team gevraagd om invulling te geven aan de werving en selectie van de ruim 200 vrijwilligers die bij dit evenement betrokken zijn.

In november 2013 werd de eerste bijeenkomst voor mogelijke vrijwilligers georganiseerd door UEFA. Adecco, mede initiatiefnemer van KNVB Talent Team, selecteerde 209 vrijwilligers om de organisatie van de finale te ondersteunen. Ruim 40% van de vrijwilligers zijn studenten, mede door de inzet van social media als wervingstool.

“Door de combinatie van studenten en ervaren vrijwilligers verwachten we een optimale invulling,” aldus Lynette Ferwerda, projectmanager van Adecco.

Inzet op verschillende plaatsen

De 209 geselecteerde vrijwilligers zullen op allerlei verschillende plaatsen rondom de finale worden ingezet. Ongeveer 90 chauffeurs zullen officials en andere genodigden rondom de wedstrijd op plaats van bestemming brengen. Ruim 40 hosts en hostesses zullen op Schiphol en in het centrum van Amsterdam fans en genodigden ontvangen en verwelkomen.

In en rondom het stadion zijn er 80 vrijwilligers aanwezig om de 55.000 fans in het stadion en miljoenen kijkers van over de hele wereld een geweldig evenement te bezorgen.

Reactie plaatsen