Vrouwen FC Twente Eerste Winnaar In Geschiedenis BeNe League
30 mei 2013 
in Nieuws

Vrouwen FC Twente Eerste Winnaar In Geschiedenis BeNe League

ENSCHEDE – FC Twente heeft zaterdag 25 mei 2013 ten koste van Standard Luik de eerste titel in de geschiedenis van de BeNe League gewonnen. In een spannende wedstrijd in de eigen Grolsch Veste wonnen de Tukkers met 3-1 van de Belgische koploper. Het werd daarmee in de grensoverschrijdende competitie de beste ploeg van Nederland en België.

“Kampioen worden is al mooi. Maar in je eigen volle stadion ook nog eens de titel pakken door de koploper te verslaan, dat is natuurlijk helemaal fantastisch”, glunderde Anouk Dekker van FC Twente.

Met het treffen tussen de nummer één en twee van de competitie hadden de deelnemers van de BeNe League zich vooraf namelijk al geen mooiere ontknoping kunnen wensen. Nadat beide clubs zich voor de winterstop plaatsten voor de BeNe League A, streden ze met in totaal vier Nederlandse en vier Belgische clubs om het zilverwerk.

FC Twente overbrugt achterstand

Hoewel Standard Luik al snel afstand nam van de concurrenten, gaf het FC Twente na een aantal gelijke spelen de kans om dichterbij te komen. Aangezien het verschil voor het onderlinge treffen slechts één punt was, had Twente de kans om voor 9.000 fans de klus te klaren.

Standard Luik troefde tegenstanders het hele seizoen al af met een gesloten verdediging en messcherpe counters. Ook nu hield het in de eerste fase de gelederen gesloten. En met de treffer van Maud Coutereels leek het na drie Belgische landstitels op rij, ook nu de BeNe League-prijs te pakken.

“We zijn er het hele seizoen en ook in deze wedstrijd vol voor blijven knokken. We hebben ook steeds vertrouwen gehouden. Gedurende het seizoen, maar ook toen we vandaag achter kwamen”, aldus Maayke Heuver, die de derde treffer op haar naam schreef.

Elfde seizoenstreffer Sherida Spitse

Sherida Spitse bracht na ruim een half uur weer vuur bij de Nederlandse kampioen van 2010/’11. Met een knal van afstand schoot ze haar elfde treffer van het seizoen binnen: 1-1. Ook direct na de pauze was FC Twente met kansen van vooral Jill Roord en Anouk Dekker dicht bij een treffer. “Maar je kon er op wachten dat hij zou vallen”, wist Dekker. Zij zag Marlous Pieete na een flitsende aanval een kwartier voor tijd de 2-1 maken en invaller Maayke Heuver zes minuten voor het einde voor de 3-1 tekenen.

“Ik zat daarvoor op de bank al steeds te popelen om in te vallen”, aldus Heuver. “Ik was geblesseerd geweest aan mijn knie en enkel en heb er alles aan gedaan om op tijd fit te zijn. Ik droomde ervan in deze wedstrijd te scoren. Fantastisch dat het gelukt is. Op deze manier winnen, dat is geweldig.”

FC Twente was, net als Standard Luik, al eerder zeker van de Nederlandse Women’s Champions League-ticket.

Statistieken
FC Twente – Standard Luik 3-1.

Scoreverloop:
0-1 Maud Coutereels (’24)
1-1 Sherida Spitse (’33)
2-1 Marlous Pieëte (’73)
3-1 Maayke Heuver (’84)

Reactie plaatsen