Vrouwenvoetbal Utrecht SVVU Failliet
05 maart 2014 
in Nieuws

Vrouwenvoetbal Utrecht SVVU Failliet

UTRECHT – De KNVB heeft 21 januari kennisgenomen van het besluit van de rechter om het faillissement van de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht (SVVU) uit te spreken. De officiële beroepstermijn is inmiddels verstreken. Hiermee is het faillissement onherroepelijk geworden.

Het faillissement heeft tot gevolg dat SVVU niet langer deel uitmaakt van de Women’s BeNe League. Dat maakte de KNVB bekend op vrijdag 31 januari 2014.

Gevolgen faillissement

De door SVVU gespeelde wedstrijden in de Women’s BeNe League worden als niet gespeeld beschouwd. Dit is inmiddels in de competitiestand verwerkt.

Ook de wedstrijd in de achtste finale van de KNVB beker vrouwen tussen SVVU en vv Heerenveen komt te vervallen. vv Heerenveen plaatst zich hierdoor automatisch voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

Voetbalsters naar andere clubs

Speelsters van SVVU zijn op grond van de reglementen en bestuursbesluiten van de KNVB dit seizoen speelgerechtigd voor satellietvereniging SV Saestum, dat uitkomt in de Topklasse. Ook bestaat er voor de speelsters van SVVU de mogelijkheid om het nog lopende seizoen te worden overgeschreven naar een andere Nederlandse betaald voetbalorganisatie of amateurvereniging.

Om nog gedurende dit seizoen te kunnen uitkomen in bindende (officiële) wedstrijden voor een nieuwe club is van belang dat een verzoek tot dispensatie niet later wordt ingediend dan de eerste vrijdag van de maand maart.

‘Faillissement bijzonder teleurstellend’

Manager vrouwenvoetbal Clémence Ross: “Het is bijzonder teleurstellend dat SVVU geen deel meer uitmaakt van de Women’s BeNe League. We leven mee met alle betrokkenen die de afgelopen periode hard gewerkt hebben om het faillissement af te wenden. Doordat SVVU niet langer deel van de competitie uitmaakt, moet de stand in de Women’s BeNe League worden aangepast. Een absoluut onwenselijke, maar helaas onoverkomelijke situatie.”

“De komende periode gaan we samen met de Stichting Women’s BeNe League en diverse clubs analyseren hoe in de toekomst verder invulling aan de competitie kan worden gegeven.”

Reactie plaatsen