Zwarthandel: KNVB Blokkeert Circa 400 Tickets Voor Interlands Nederland - Estland En Nederland - Roemenië
18 maart 2013 
in Nieuws

Zwarthandel: KNVB Blokkeert Circa 400 Tickets Voor Interlands Nederland - Estland En Nederland - Roemenië

AMSTERDAM – In vervolg op eerdere acties, zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Estland op 22 maart aanstaande inmiddels ruim 200 toegangskaarten geblokkeerd. Ook voor het treffen tegen Roemenië van dinsdag 26 maart zijn inmiddels bijna 200 tickets ongeldig verklaard. Dit zijn tickets waarvan de KNVB zeker weet dat ze via de ‘zwarte markt’ zullen worden verhandeld en dat is in strijd met de KNVB standaardvoorwaarden.

De KNVB raadt Oranjesupporters aan de lijst met geblokkeerde tickets op www.onsoranje.nl te checken. Supporters die van mening zijn dat hun kaart onterecht geblokkeerd is, kunnen contact opnemen met de KNVB via 0900-3200010 (20 cent p/m).

De KNVB adviseert de supporters die een geblokkeerd ticket in hun bezit hebben, om voorafgaand aan de wedstrijd bij de verkopende partij het aankoopbedrag terug te vragen. Er vindt geen restitutie vanuit de KNVB plaats.

Aanpak zwarthandelaren

Supporters met een geblokkeerd ticket worden verzocht zich bij de KNVB te melden. Op basis van de verklaringen en (kopieën/scans van) de geblokkeerde tickets, kan de bond de zwarthandelaren verder aanpakken.

“Het uiteindelijke doel is te zorgen dat wedstrijden van het Nederlands elftal bereikbaar en betaalbaar zijn en blijven voor alle Oranjefans. Verder wil de bond dat supporters zich bewust worden van de enige officiële verkoopkanalen: de verkooppunten van TicketBox, www.onsoranje.nl en OAD reizen. Via deze kanalen kan iedereen in de vrije verkoopperiode een ticket bemachtigen, zonder clubcard of lidmaatschapverplichting”, aldus een woordvoerster van de bond.

Voor beide wedstrijden zijn via www.onsoranje.nl/ticketshop nog tickets te verkrijgen.

Reactie plaatsen