25-05-2013 Champions League 2012-2013 Finale Borussia Dortmund - Bayern München 1-2 (0-0): Arjen Robben Man Of The Match In Finale Met Goal En Voorzet

LONDEN - Oranje-international Arjen Robben heeft zaterdag 25 mei 2013 met Bayern München de Champions League gewonnen. In de finale op Wembley werd Borussia Dortmund met 1-2 verslagen, na een 0-0 ruststand. Robben maakte vlak voor tijd de winnende treffer.

Robben had ook een groot aandeel in de openingstreffer. Uit een voorzet van de Nederlander maakte Mario Mandžukic in de 60e minuut de 0-1. Acht minuten later trok Borussia Dortmund de stand gelijk. Ilkay Gündogan tekende uit een strafschop voor de 1-1.

Arjen Robben had tijdens de wedstrijd al enkele kansen onbenut gelaten, maar in de 89e minuut brak zijn ultieme moment van glorie aan. Met de 1-2 kort voor tijd nam hij wraak voor de verloren Champions League-finales in 2010 (0-2 tegen Inter Milan) en 2012 (verlies na strafschoppen tegen Chelsea) en de verloren WK-finale in 2010 (0-1 verlies tegen Spanje na verlenging). In zijn eigen woorden: "Eindelijk ben ik van het 'loser-stempel' af."

.

.

.

.

Statistieken

Borussia Dortmund - Bayern München 1-2 (0-0)

Scoreverloop:
60' Mario Mandžukic 0-1
68' Ilkay Gündogan (strafschop) 1-1
89' Arjen Robben 1-2

Gele kaarten:
29' Bonfim Dante (Bayern München)
73' Kevin Großkreutz (Borussia Dortmund)
73' Franck Ribéry (Bayern München)