15-06-2013 EK Onder -21 2013 Halve Finale Jong Italië – Jong Oranje 1-0 (0-0)PETACH TIKWA - Het EK Onder -21 is voorbij voor Jong Oranje. De ploeg verloor de halve finale van Italië. Een treffer van Borini diep in de tweede helft maakte een eind aan de titeldroom van het Nederlandse talententeam.Voor de krachtmeting met Italië greep KNVB-coach Cor Pot terug op zijn basiselftal dat al na twee groepswedstrijden plaatsing voor de halve finale had afgedwongen. De eerste helft was heerlijk om naar te kijken. De toon werd al direct gezet door Adam Maher. De middenvelder schoot een vrije trap over de muur, buiten bereik van doelman Bardi, maar uiteindelijk bleek de paal in plaats van het net de eindbestemming van Mahers poging.

.

Jong Oranje greep daarmee direct de regie en na een schot van Kevin Strootman kwamen Maher en Georginio Wijnaldum net tekort om de bal binnen te werken. Maar het overwicht leidde niet tot veel kansen, behalve nog een schot van de opgekomen Daley Blind. De echte kansen waren misschien zelfs wel voor de Italianen. Uit counters, dat wel, maar Immobile en Borini wisten beide keren doelman Jeroen Zoet niet te passeren.

Veldspel Jong Oranje slordiger

Na rust werd het veldspel van Jong Oranje slordiger, terwijl de Italianen juist verder terugzakten. Dat leverde een veel minder leuk schouwspel op en ook vrijwel geen kansen. Luuk de Jong kwam een keer goed door na een pass van Marco van Ginkel, maar de spits besloot de bal terug te leggen op de middenvelder in plaats van zelf te schieten.

Daarna kreeg Nederland een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Stefan de Vrij. Mike van der Hoorn was zijn vervanger en die invalbeurt was geen gelukkige. Want drie minuten nadat de verdediger het veld op kwam, liet hij spits Borini voor zich komen, waarna de Italiaan weg was en Zoet met een bekeken schot passeerde.

.

In het kwartier dat Jong Oranje restte, probeerde Nederland van alles en deed Italië er alles aan het spel te vertragen. Dat slaagde behoorlijk, waardoor er van een echt Nederlands slotoffensief nooit sprake was. De ingevallen Memphis Depay had misschien kunnen scoren, ver in blessuretijd, maar kwam uiteindelijk niet verder dan het zijnet.

Zo eindigde het EK in Israel voor Jong Oranje in de halve finale. Italië mag dinsdag proberen om de zesde Europese titel in acht finales te veroveren. Tegenstander die avond is Spanje, dat op jacht is naar beker nummer vier.

Statistieken:

Italië-Nederland 1-0 (0-0).

Scoreverloop:
78. Borini 1-0.

Scheidsrechter: Hategan (Roe).

Gele kaart:
Borini, Verratti, Donati, Sansone (Ita), Martins Indi (Ned).

Opstelling Nederland:
Zoet, Van Rhijn, De Vrij (75. Van der Hoorn), Martins Indi, Blind (84. Fer), Strootman, Van Ginkel, Maher, Wijnaldum, De Jong, John (69. Depay).

Kijk meer wedstrijden van het EK Onder -21 2013.
Reactie plaatsen