09-05-2013 KNVB Beker Seizoen 2012-2013 Finale AZ - PSV 2-1 (2-1): AZ Pakt Beker Na Winst In Bekerfinale Tegen PSV

.

ROTTERDAM - AZ heeft donderdag 9 mei 2013 voor de vierde keer in de historie de KNVB beker gewonnen. In een sfeervolle Rotterdamse Kuip won de ploeg van Gertjan Verbeek de eindstrijd met 2-1 van PSV.

AZ had al snel een ruime marge te pakken. Binnen het kwartier leidden de Alkmaarders met 2-0 dankzij doelpunten van Adam Maher en Jozy Altidore. Vooral de eerste was van grote schoonheid. Na een fraaie individuele actie passeerde Maher doelman Boy Waterman.

.

In de aanval

Nadat PSV was bekomen van de schrik ging het massaal in de aanval. Wilfred Bouma was dicht bij de 2-1, maar zijn inzet ging voorlangs. Even later was het wel raak toen Bouma met het hoofd Jurgen Locadia in stelling bracht: 2-1.

Dries Mertens zorgde vlak voor rust nog voor een opmerkelijk moment door de bal weg te tikken op het moment dat Esteban wilde uitschieten. De aanvaller schoot vervolgens de bal in het doel, maar arbiter Björn Kuipers keurde het doelpunt af.

Na rust bleef PSV op zoek naar de gelijkmaker. Locadia zag zijn schot geblokt en Jermain Lens raakte vlak voor tijd nog de paal. Aan de andere kant zorgde Waterman dat AZ via Maher niet een grotere voorsprong nam.

Seizoen goedgemaakt

De winst van de KNVB beker maakt voor AZ het seizoen goed. In de competitie staat de ploeg met nog één wedstrijd te spelen op een teleurstellende tiende plaats.

Voor PSV zijn de druiven extra zuur. Na lang aan de leiding te hebben gestaan in de competitie zag het afgelopen zondag de titel naar Ajax gaan.