Opstelling Nederlands Elftal Tegen Italië (6 Februari 2013): Debuut Daley Blind En Ola John, Van Gaal Maakt Hele Opstelling Bekend

AMSTERDAM - Daley Blind (Ajax) en Ola John (Benfica) maken woensdagavond 6 februari 2013 tegen Italië hun debuut in Oranje. Dat gebeurt om 20:30 uur in de Amsterdam ArenA.

Bondscoach Louis van Gaal maakte tijdens een persconferentie dinsdag al de hele opstelling bekend. Dat doet hij niet bij wedstrijden waarbij er iets op het spel staat, maar wel bij vriendschappelijke wedstrijden.

De volledige opstelling:

Doel: Tim Krul
Verdediging: Daley Blind, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat
Middenveld: Jordy Clasie, Kevin Strootman en Adam Maher
Aanval: Ola John, Robin van Persie en Jeremain Lens

Robben vervangt Huntelaar

Overigens heeft Van Gaal alnog Arjen Robben opgeroepen voor het oefenduel tegen Italië. De speler van Bayern München komt bij de selectie van het Nederlands Elftal vanwege een blessure van Klaas-Jan Huntelaar.

Huntelaar was dinsdagochtend 5 februari 2013 wakker geworden met een bloeduitstorting in een oog. Volgens Van Gaal is het onschuldig van aard, maar kan Huntelaar toch niet spelen tegen de Italianen. "Hij kan moeilijk diepte inschatten."

Aanvankelijk was Robben niet opgeroepen. Hij is namelijk wel fit, maar speelt niet bij zijn Zuid-Duitse club. Vanwege het uitvallen van Huntelaar stapt Van Gaal af van zijn principe dat internationals fysiek en mentaal fit moeten zijn en bij hun club moeten spelen.
Reactie plaatsen