Veertien landen hadden zich ingeschreven voor het olympisch voetbaltoernooi van de Olympische Zomerspelen die in 1920 in Antwerpen werden gehouden. Pas na de loting meldde Joegoslavië zich aan en werd gekoppeld aan Tsjecho-Slowakije, dat aanvankelijk was vrijgeloot. Om financiële redenen trok Zwitserland (dat uit had moeten komen tegen Frankrijk) zich vlak voor het begin van het toernooi terug.

Opzet toernooi:
Het toernooi werd gespeeld volgens een aangepaste versie van het Bergvall-systeem. De winnaar van de gouden medaille werd via het normale knock-outsysteem bepaald. De verliezend kwartfinalisten speelden een knock-outtoernooitje, waarvan de winnaar tegen de verliezend finalist moest spelen. De winnaar van deze wedstrijd moest voor de zilveren medaille spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de ploegen die van de gouden medaillewinnaar hadden verloren in respectievelijk de eerste ronde en de halve finales. Dat hield dus in dat de ploeg die in de halve finale was uitgeschakeld door de verliezend finalist  geen kans kreeg op een zilveren of bronzen medaille.

28/8/1920 Zweden – Griekenland 9–0
28/8/1920 Frankrijk – Zwitserland (Zwitserland trok zich terug, Frankrijk verder)

2/9/1920 België – Tsjecho-Slowakije 2-0
De Tsjecho-Slowaken verlieten uit woede over de scheidsrechter in de 43e minuut van de eerste helft het veld en werden daarop gediskwalificeerd.

Toernooi om de zilveren medaille

31/8/1920 Italië - Noorwegen 2-1 (n.v.)
1/9/1920 Spanje - Zweden 2-1

Zweden had zich in eerste instantie teruggetrokken als protest tegen de in hun ogen slechte scheidsrechter in de kwartfinale tegen Nederland. Het Internationaal Olympisch Comité wist de Zweedse voetballers echter te bewegen toch aan te treden in het toernooi om de zilveren medaille. De wedstrijd tegen Spanje werd daarom een dag later gespeeld dan aanvankelijk gepland.

Tweede ronde
2/9/1920 Italië - Spanje 0-2

Derde ronde
4/9/1920 Spanje - Tsjecho-Slowakije (Spanje verder vanwege diskwalificatie van Tsjecho-Slowakije naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de finale)

Nederland vrij (Nederland zou hebben moeten spelen tegen de ploeg die door de winnaar van de gouden medaille [België] in de eerste ronde was uitgeschakeld. België was in de eerste ronde echter vrij.)